親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

事源想7or8 月去vancouver,咁親戚就話車我地去美國邊境行下d mall,想問如果1大1小攞visa (除左bank account,結婚証書,機票,學生手冊)仲有咩要準備,難唔難批?我地會stay relatives home ,要唔要住址証明?

大宅

引用:事源想7or8 月去vancouver,咁親戚就話車我

原帖由 LOVEMANDY 於 14-06-03 發表
事源想7or8 月去vancouver,咁親戚就話車我地去美國邊境行下d mall,想問如果1大1小攞visa (除左bank account ...
難與唔難在於佢地覺得妳會否留在美國唔肯走……

如你在香港有資產(樓)=留响美國機會细D,批機會應該大D……

個人認為不要說住在relatives home(佢地覺得你有人接應),只旅行當自己普通去美加便可……

千幾蚊费用,梗希望批得越耐越好…………

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 LOVEMANDY 於 14-06-03 發表

原帖由 annienorman 於 14-06-03 發表
難與唔難在於佢地覺得妳會否留在美國唔肯走……

如你在香港有資產(樓)=留响美國機會细D,批機會應該大D… ...
咁即係唔講stay 0係邊?如果同佢講係day trip 咁得唔得?

大宅

引用:Quote:原帖由 annienorman 於 14-06-03 發

原帖由 LOVEMANDY 於 14-06-04 發表
咁即係唔講stay 0係邊?如果同佢講係day trip 咁得唔得?
咪話stay响hotel囉……

無須特別mention....當一般去美國旅遊……話去LA Disney.....universal studio等名勝咪得囉!

伯爵府

引用:事源想7or8 月去vancouver,咁親戚就話車我

原帖由 LOVEMANDY 於 14-06-03 發表
事源想7or8 月去vancouver,咁親戚就話車我地去美國邊境行下d mall,想問如果1大1小攞visa (除左bank account ...
請問你申請到visa未,我朋友同你situation差唔多,想知道有咩要留意?謝謝

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 LOVEMANDY 於 14-06-03 發表

原帖由 nelnie 於 14-06-14 發表
請問你申請到visa未,我朋友同你situation差唔多,想知道有咩要留意?謝謝

...
未呀,而家先準備緊d 野

大宅

回覆:full time ma 攞美國visa 難嗎?

請問一搬申請visa要多久?

首頁

尾頁

跳至