懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

通常小產醫生都會話無咩原因,自然淘汰,BB自己停止生長之類
咁剛小產左要坐月休息食下補品,之後有無什麼要注意? keep住唔飲凍野, 食涼野?
呢d"無咩原因",好似對下次努力仍然有好大壓力咁

大宅

回覆 karki 的帖子

本人過來人,西醫角度一胎還一胎,但我始終相信一定要好好調理身體,最好戎食寒涼食物,子宮溫暖受孕機會大d,本人就用中藥去調理,托賴用左二個月時間就在懷孕, 預產期下個月, 要好好調整心情, 再迎接新生命,祝福妳....

子爵府

回覆:小產後如何再迎接新生命?

我都試過。好快再懷孕 而家仔仔己快一歲。
加油。上天安排更好給你的

大宅

回覆:小產後如何再迎接新生命

對,調理好自己身體最重要,咁你下次才有力氣胎bb

水晶宮

小產後最好就搵個中醫幫手調理下~~
下次個bb就會癡實自己~~

複式洋房

要做小月,
做運動,
注意飲食,
小產後我好著重調理,
身體反而好咗,
而且好快再懷孕

公爵府

每次懷孕都係個別CASE,所以唔好諗太多!我自己係小產後坐小月,坐月時食下中藥,一年後再bingo,而家陀緊,28周多啲了!加油,樓主!BB一定會再返唻!
박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

大宅

我小x左2 次, 都好似上面既JM咁睇中醫調理,而家隔左一年多,32週喇, 最緊要係放鬆心情!

大宅

回覆:karki 的帖子

我第一次懷孕小產咗,之後睇中醫調理好身體再三年抱兩。同意樓上姊妹所講,每胎係獨立case,呢個係就BB本身嚟講,至於BB逗留10個月生長嘅地方(即係媽媽),執好啲都應該有幫助。

別墅

我岩岩出院時無留意要坐小月,休息三日見無咩唔舒服就返工。
結果大穫,頭勁痛
呢家先好番乍…希望中醫調理有用
睇中醫時要唔要講明想要BB?

大宅

引用:我小x左2+次,+都好似上面既JM咁睇中醫調理

原帖由 cheungloomy 於 14-06-06 發表
我小x左2 次, 都好似上面既JM咁睇中醫調理,而家隔左一年多,32週喇, 最緊要係放鬆心情!

...
請問你小產第二次後隔幾耐懷孕?我依家已相隔7個月,近呢個月每日飲中藥調理,醫師叫我再食多2個月藥

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

我m到左2次就又開工啦..

我反而認為心理質素最緊要, 真係ready 真係放低小產既事時至好去造人.

大宅

回覆:jadenboy 的帖子

我就隔左一年。。不過最緊要係心情。 放鬆就幾時都得。

禁止發言

大宅

小x後即搵中醫調理, 同佢講想快d有, 調咗3個月開工即中

飲食方面都要改變吓, 食多d正氣食物, 戒飲凍飲, 身體真係好好多, 少咗好多感冒

首頁

尾頁

跳至