懷孕前後

跳至

首頁
23456...44

尾頁

男爵府

引用:我係2月6日, 你地幾時照閃閃

原帖由 Beachivy 於 14-06-08 發表
我係2月6日, 你地幾時照閃閃
我聽日會book照閃閃,book 8 weeks..

男爵府

畀面勳章

引用:恭喜哂大家,同時大家記得要冷靜同輕鬆咁迎

原帖由 Lyanwang 於 14-06-08 發表
恭喜哂大家,同時大家記得要冷靜同輕鬆咁迎接每一刻呀!我有D提意比大家,知道有咗之後首先去普通診所攞懷 ...
多謝你既意見,真係好有用,令我地唔使盲頭烏蠅咁

男爵府

畀面勳章

引用:我自己計應該2月21呀我地會唔會有其他方法

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

子爵府

chocolate_girl 發表於 14-6-8 17:05
我唔係office 工,就ok, 其他人咪要請假
SORRY, 我o係你comment我個post 度, 回唔到你.~ (你下次可以引用我或者回覆, 咁我就可以直接回番msg), 所以o係呢度回番你.

我中醫叫我唔好食cherry, 因為係偏熱既食物.. 你可能留意下~ (我本身熱底, 試孕期間睇中醫佢要我戒, 之後有左, 睇過有d 人既戒口list, 都有cherry)

我唔知係咪要一日一蛋, 但蛋對bb 好,, 所以先一日食一隻.. (覺得兩隻又太多, 雖然其實我幾鍾意食蛋.hah)

妳們將永遠活在我的心中.

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:chocolate_girl 發表於 14-6-8 17:05

原帖由 ET8379 於 14-06-09 發表
SORRY, 我o係你comment我個post 度, 回唔到你.~ (你下次可以引用我或者回覆, 咁我就可以直接回番msg), 所以 ...
我係爆寒底的

未有前睇中醫調理,我連夏天既藥都有鹿茸,醫師叫我食埋羊仲好

蛋我ok 架,我細個變態到tea time自己滾4,5 隻蛋,掉哂d 蛋黃,我媽成日話我嘥哂d 蛋

子爵府

chocolate_girl 發表於 14-6-9 01:22
我係爆寒底的

未有前睇中醫調理,我連夏天既藥都有鹿茸,醫師叫我食埋羊仲好
咁應該冇問題了..ahha! 我同你係兩極..:)

其實呢幾日煮飯,都係同平時咁煮, 不過就每日都有蛋有少少肉, 同埋多菜..
妳們將永遠活在我的心中.

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:chocolate_girl 發表於 14-6-9 01:22

原帖由 ET8379 於 14-06-09 發表
咁應該冇問題了..ahha! 我同你係兩極..:)

其實呢幾日煮飯,都係同平時咁煮, 不過就每日都有蛋有少少肉, 同 ...
我要on shift 唔常係屋企食,通常係公司canteen食,我都係每樣食少少,但明顯冇乜胃口,同盡量戒咗零食

複式洋房

的確頭3個月食蛋會對BB骨骼發展好架,我會建議食2隻蛋但其中一隻蛋黃唔要,只要食咗落肚就0K,任何煮法都冇所謂,另外,我其實比較大膽,頭2胎我無特別介口,魚生,海鮮我都會食,但唔多,(蛇就千萬唔好食)記住其實食咩都冇所謂,健康咪得囉!未來日子有D人會嘔到七彩,到時真係唔好理3721想起食乜有胃口都照隊呀!你試諗下,外國D人邊有介口架,咪又係咁生!

Nicolelovebaby  我每日都有食1只蛋,咁係咪5係好够?!  發表於 14-6-12 18:28

複式洋房

仲有跟隨你會收到好多媽媽會申請表,個人認為惠氏媽媽會一定要申請,因為可以去護士協會買嘢有會員價優惠!

複式洋房

回覆:2015年2月預產期媽媽揮揮手!

Hi all, 我剛剛check到綠d有控,紅d加深。
我未攞証明信,不過想加入你地先,而家一頭霧水,
網上check edd是16/2/15.

別墅

引用:Quote:原帖由 hellokittyyan 於 14-06-08

原帖由 KITTSUI123 於 14-06-08 發表
我edd係2月1日,我住九龍東都揀咗瑪麗
我住粉嶺,之前住西環,前日問醫生話多數會refer我去贊育???
但c6就話去瑪麗好啲!

男爵府

回覆:2015年2月預產期媽媽揮揮手!

大家好,我係二月五預產,第一胎

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 KITTSUI123 於 14-06-08 發表

原帖由 hellokittyyan 於 14-06-09 發表
我住粉嶺,之前住西環,前日問醫生話多數會refer我去贊育???
但c6就話去瑪麗好啲!
我都諗緊廣華,QE,威院定瑪嘉烈

複式洋房

其實你哋係唔係應該諗下你地嚟緊會粗身大細,要選擇生仔醫院當然係揀最近屋企啦,你試諗下你就算你問到全世界嘅人都講嗰間好,問題係你入到醫院係唔係遇到個班人先得架!搵一間近自己嘅最重要!起碼有咩事起上嚟都近吖嘛!

大宅

我想問下last m係5月9日
係咪預產就係2月呢??

複式洋房

引用:Quote:原帖由+KITTSUI123+於+14-06-08+發表

原帖由 hellokittyyan 於 14-06-09 發表
但c6就話去瑪麗好啲!
㨂瑪麗D檢查要去贊育做,如冇咩特別事,真係到生時先去瑪麗㗎

別墅

引用:我自己計就8/2!不過醫生俾我嘅預產期係11/

原帖由 tjenny88 於 14-06-08 發表
我自己計就8/2!不過醫生俾我嘅預產期係11/2!
我last m 5/5, 自已計預產期都係 8/2

別墅

回覆:Lyanwang 的帖子

Hi all !! 我上星期驗到 Bingo! 第二胎,上網 check EDD 係 10/2 !!

其實一直好想好想生第二胎,但好耐都唔得,直至哥哥今年已經9歲 !! 到時生到,哥哥都 10歲了!! 所以你哋唔好笑我超高齡 !! : ) 我上次陀仔先啱啱發明 Oscar , 今次睇返資料又有 nifty, 又 T21 !! 真係要再陪訓。

約了下週 week 6 照閃閃!呢個禮拜感覺都好唔真實,會以為自己發緊夢!但又未有唔舒服...

上次在私家生哥哥,今次應該都係... 不過都會去瑪麗掛定號,始终高齢...

大家多多指教呀!

別墅

引用:上天實在對我太好了,剛剛懷有第三胎!希望

原帖由 Lyanwang 於 14-06-07 發表
上天實在對我太好了,剛剛懷有第三胎!希望一切順利,健康!
Hi Lyan, 你生第三胎,勁呀!! 多多指教!!

大宅

我今朝驗紅d勁深粗, 綠d有淺線, 相信應該中.....

朋友幫我網上計話預產期係15/2

我C6係公務員, 想去qe生...

而家未睇醫生乜都未做, 個人好迷惘!

首頁
23456...44

尾頁

跳至