懷孕前後

跳至

首頁
34567...44

尾頁

大宅

回覆 doraicy 的帖子

我都係尋日先驗到有線……我都係迷茫中……
我諗住下星期一再驗。
依家bingo係咪仲係馬bb?

大宅

tsuitinbo 發表於 14-6-9 13:17
回覆 doraicy 的帖子

我都係尋日先驗到有線……我都係迷茫中……
我今朝驗到, 諗住日日用綠d, 等到星期六就去私家醫生度驗+拎懷孕証明....

嗯~我記得應該係計立春 (2月4日)...唔係計年初一....

男爵府

畀面勳章

引用:其實你哋係唔係應該諗下你地嚟緊會粗身大細

原帖由 Lyanwang 於 14-06-09 發表
其實你哋係唔係應該諗下你地嚟緊會粗身大細,要選擇生仔醫院當然係揀最近屋企啦,你試諗下你就算你問到全世 ...
你講得好有道理。。。
冇經驗咩都唔識一亂就好易迷失

別墅

引用:Quote:tsuitinbo 發表於 14-6-9 13:17 回覆

原帖由 doraicy 於 14-06-09 發表
我今朝驗到, 諗住日日用綠d, 等到星期六就去私家醫生度驗+拎懷孕証明....

嗯~我記得應該係計立春 (2月4日) ...
Yeah ... 係計立春,出年係 5/2 ! 所以我哋 EDD 二月頭真係可馬可羊. 早産 1week 就屬馬。

別墅

引用:我想問下last m係5月9日係咪預產就係2月呢

原帖由 tsuitinbo 於 14-06-09 發表
我想問下last m係5月9日
係咪預產就係2月呢??
Hi tsuitinbo, my last M is 6/5. My expected due date from pregnancy calculator in the web is 10/2. So probably yours will be on 13/2.

複式洋房

2015年2月4日出生就係羊B啦!

複式洋房

回覆 StunningWkgMom 的帖子

大家一齊努力呀!懷孕係一種好好嘅經歷!開心輕鬆好重要!

男爵府

回覆:2015年2月預產期媽媽揮揮手!

嘩,原來呢度唔止有2月生嘅媽媽,仲有好多都係瑪麗嫁,好開心啊,我第一胎係瑪麗生,呢胎都會係啊,唔知我地到時瞓隔離床果個就係你地呢?

男爵府

我約了7week 0 day 照閃閃,希望見到閃閃啦,我week8醫生放假。其實想book week 8

男爵府

我地預產期係2月頭,上次阿女38週1就出左世,如果細b都係提早出世嘅話,禁我米变1月媽囉!我想做2月羊媽媽啊

別墅

引用:2015年2月4日出生就係羊B啦!

2015年2月4日出生就係羊B啦!
Yeah, it's 4/2, not 5/2! Sorry!

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 doraicy 於 14-06-09 發表我

原帖由 StunningWkgMom 於 14-06-09 發表
Yeah ... 係計立春,出年係 5/2 ! 所以我哋 EDD 二月頭真係可馬可羊. 早産 1week 就屬馬。

...
屋企家族都係早1個月到,我都驚小b 變1月生唔可以同我同月慶生

大宅

引用:Quote:原帖由 StunningWkgMom 於 14-06-09

原帖由 chocolate_girl 於 14-06-09 發表
屋企家族都係早1個月到,我都驚小b 變1月生唔可以同我同月慶生
其實只要足月健康就得啦

複式洋房

我都自己用棒棒test 左....依家排緊隊去睇醫生confirm 啦 第一胎 超緊張

複式洋房

啱啱今日用cb check咗,但仲未睇醫生。
自己計edd係2月,同大女同月

別墅

引用:其實你哋係唔係應該諗下你地嚟緊會粗身大細

其實你哋係唔係應該諗下你地嚟緊會粗身大細,要選擇生仔醫院當然係揀最近屋企啦,你試諗下你就算你問到全世 ...
其實我都有考慮到呢個問題架
所以應該都係威院機會大啲lu

別墅

引用:Quote:原帖由 hellokittyyan 於 14-06-09

原帖由 KITTSUI123 於 14-06-09 發表
㨂瑪麗D檢查要去贊育做,如冇咩特別事,真係到生時先去瑪麗㗎
哦!!原來係咁既,唔該晒呀!

複式洋房

有無jm打算開刀?係咪而家要book定医院医生架喇?

複式洋房

回覆 copanda 的帖子

有冇咩原因點解唔打算順產啊!

複式洋房

回覆 jennylady 的帖子

我17號都會去婦產科醫生度檢查!你去邊度睇醫生啊!我係尖沙咀美麗華!

首頁
34567...44

尾頁

跳至