興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我的八哥在醫院孤獨的離我而去...

因為佢氣喘, 我帶咗佢去睇醫生, 第一次去睇完醫生話無乜野, 返咗去屋企第二日都係咁再去, 開咗d藥俾我餵佢食, 食咗都係咁就話俾佢聞氣.

聞氣要$70/hr, 好, 為咗我的狗, 無問題, 但佢哋無話俾我聽如果聞幾耐都唔好轉可以點, 中途又話可能係心絲蟲,要驗血, 其實狗狗年紀唔細,都好少去街, 心絲蟲機會好細, 狗狗身體巳經好弱, 仲要抽佢血, 但醫生話如果係心絲蟲就有得醫, 咁唯有聽佢講驗啦, 有結果醫生又唔講個報告我聽, 我主動問姑娘先知.

由此至終都唔知狗狗咩事, 問醫生, 佢話靠佢嘅經驗同狗狗嘅表現, 我狗狗入咗去3日就死咗, 如果佢咁有經驗應該—早睇到其實唔得, 咁應該坦白話我知, 有個心理準備都好.

如果知道佢唔得我情願俾佢安樂d 去, 好過臨死前仲要俾人抽血又迫食藥, 我亦趕唔切見佢最後一面.

到最後埋單6仟幾蚊, 有仟八蚊係幫我送走狗狗遣體, 無問過我就幫我call 咗車, 成件事我覺得醫生只係幫公司搵錢. 唔係為咗動物同主人著想嘅. 仲浪費埋我同狗狗最後共處的時間.

代朋友post, 各位jm 小心呢間野.

珍珠宮

回覆:小心 方舟動x醫院

睇完我都好傷心,我自己都養八哥,好難過

大宅

畀面勳章

其實我個人認為,
特別係老狗
除非係不嬲睇開,由細到大
如果唔係大部分獸醫都做到麻木
唔會去在意主人係點
只係求其就算。。
好獸醫真係難求

象牙宮

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

果間只有Kylie掂,其他都唔得

子爵府

開心吸收勳章 育兒性格勳章

回覆 pekkle_n_friend 的帖子

好耐之前,我隻寶貝家貓突發有病咗要留院觀察,睇開果間紅日無職員當值,唯有找24小時醫院當時收診睇果個外國女醫生(唔記個名)好好人,

但到咗第二日去探仔嘅時候就知中伏,阿仔吊鹽水隻手脹咗成倍,護士竟然話無問題,,我當然唔接受解釋,貓質在手唔敢亂嚟

當日當值果中國女醫生路過,見到我哋去探仔,不但無解釋阿仔情況,好似睇我哋唔到咁,重要拿著頂寵物帽同隻留院英短影相,

因睇開果間第二日開診,阿仔又未穩定,為有繼續留向果樹,講明聽朝一早接阿仔出院,

點知果朝去到,護士話阿仔插咗尿喉,要等醫生得閒拆咗之後痾一次尿先走得,我話佢地無通知我,護士話可能太夜所以無通知,mg:" />
唯有要求探阿仔,自己入去見阿仔,跟本無插尿喉,立即問護士,佢竟然話聽錯名,從此blacklist咗呢間

男爵府

回覆 Wistariatree 的帖子

阿仔最後無野嘛?好彩無插尿喉, 唔係仲斃.

子爵府

開心吸收勳章 育兒性格勳章

pekkle_n_friend 發表於 14-6-8 21:05
回覆 Wistariatree 的帖子

阿仔最後無野嘛?好彩無插尿喉, 唔係仲斃.
好彩阿仔番去睇開果間覆診,醫生話佢穩定咗,可以回家休養多謝關心,你也別太傷心
果間嘢真係

pekkle_n_friend  代朋友post 的, 佢太傷心又無BK account, 但又想俾人知小心呢間野.  發表於 14-6-9 07:54

首頁

尾頁

跳至