懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我而家6week4, 由星期一開始流啡,流到今日都仲有,星期二睇左婦科,佢開左4日假同安胎藥比我,照過超聲波bb size正常,見到有閃閃,而家訓床訓左一個星期都未停,點算?公司仲有好多野要做,好擔心

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:持續流啡

我都係6week幾都係流左三日,之前睇左私家,今早變紅去急証,個bb冇左啦

祝福妳同bb健健康康!

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

食花膠痴住個胎

大宅

唔好太過擔心, 我之前流啡都流左個幾月先冇再流, 而家已經14WKS喇, 只要多D休息,唔好操勞, 食多D有營養既野, 仲有盡量放鬆心情, 公司既事唔好理咁多, 要放開D, 最緊要BB冇事痴實你, 祝好孕, 加油!!!

複式洋房

回覆:emily1209 的帖子

所以我先想返工,一個人係屋企好易亂唸,返工都起碼有寄託

複式洋房

要休息多D,其他唔好諗。最好訓多D養胎。祝福

翡翠宮

如果係咁再睇醫生,做嘢果D放埋一邊,冇咩係俾bb更重要

大宅

引用:我而家6week4, 由星期一開始流啡,流到今日

原帖由 swallow_eva1203 於 14-06-13 發表
我而家6week4, 由星期一開始流啡,流到今日都仲有,星期二睇左婦科,佢開左4日假同安胎藥比我,照過超聲波b ...
有無腰酸?都係果句,如果有就最好找中醫安胎啦!

男爵府

睇中e!!

男爵府

引用:我而家6week4, 由星期一開始流啡,流到今日

原帖由 swallow_eva1203 於 14-06-13 發表
我而家6week4, 由星期一開始流啡,流到今日都仲有,星期二睇左婦科,佢開左4日假同安胎藥比我,照過超聲波b ...
休息多點,多野做,都要先考慮自己是大前提

大宅

我五週流啡見紅,一路到十六週,期間放左兩日病假,但無所事事在家更易胡思亂想。
你問下你醫生意見先,我bb好健康,已九個月大了。

複式洋房

我一直流又照唔到b8 個week. 医生 話無咩期望

男爵府

回覆:swallow_eva1203 的帖子

唔好返工,忍吓。瞓床,除食飯沖涼去廁所,唔好落地。聽吓歌,bk 上吓d潮流版好啦,lee 版等遲d先睇,唔係嚇到心都亂哂咖。

子爵府

我都流左幾日.. 睇完中醫, bed rest左兩日..

不過我想講. 唔好亂食野.. 我飲左三晚花膠湯就流足三日啡..中醫話除左因為我操勞行太多之外, 有可能係我本身個底唔受得補既食物, 就算花膠咁溫和都唔得..

你都要小心, 盡量休息! 公司既野唔好諗, 我公司都好多野做, 本來有提出我在床上send 野番公司繼續幫手, 但我老細都叫我抖左呢兩日先再算..

冇野重要得過bb!!
妳們將永遠活在我的心中.

大宅

我都持續流左3星期,睇左3次醫生,放左一星期假。而家都仲有流。。。不過量好少。而家12週了。唯有盡量休息多d

首頁

尾頁

跳至