家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

王國教室勳章

裝修新屋想試鋪竹地板,有無人試過??赤腳踏在竹地板上,凍嗎?
耐用嗎?易受潮濕影響嗎?

伯爵府

赤腳踏在竹地板上, 較磚地暖好多!
耐用, 但吾知係咪因為自己搵人整, 個師傅手勢 ma ma, 有時會谷起要師傅再來整整, 天冷又有隙

fungcarmen  請問你用了多久?  發表於 14-6-16 13:20
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

大宅

王國教室勳章

回覆 bee918 的帖子

你用了多久??你不是找v字那間?

伯爵府

fungcarmen 發表於 14-6-16 13:22
回覆 bee918 的帖子

你用了多久??你不是找v字那間?

料係V字頭, 師傅自己搵. 用左約3年

fungcarmen  明白  發表於 14-6-16 13:43

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

複式洋房

我都用緊, 又係V 字果間仲係佢地鋪...
同木無乜分別...我都有少少谷起, 但就無冬天有隙的情況...
不過我覺得唔係幾硬淨...

大宅

王國教室勳章

回覆 kingbanban 的帖子

唔係幾硬的意思是什麼?有裂??

大宅

王國教室勳章

回覆 fungcarmen 的帖子

請問你們用全竹,還是木板底??安裝是釘?還是扣??

伯爵府

引用:回覆+fungcarmen+的帖子請問你們用全竹,還

原帖由 fungcarmen 於 14-06-16 發表
回覆 fungcarmen 的帖子

請問你們用全竹,還是木板底??安裝是釘?還是扣?? ...
底是水泥,扣上。
竹地板有分硬度,我地㨂最硬嘅,咁至耐用

首頁

尾頁

跳至