親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我下星期會出發去大板,因為第一次去大板,仲要第一次帶21個月大囡囡去旅行,請大家幫幫忙編排行程!Thx!

我地想去既景點如下:
1)環球影城
2)麵包超人館+三井outlet
3) 去奈良睇鹿仔
4)機場附近果個outlet + 西松屋
5)心齊橋一帶 + Akachan

P.S 我會住難波,去程早上10點機出發,回程夜晚7點機

想問如果想去晒以上景點係咪會好趕?可唔可以安排奈良係最後一日?因如最後一日去機場outlet,我驚拎住行李,又bb車會好輪盡,而且又驚買得太多野會唔知點pack返入喼!

麻煩大家比d意見!

大宅

回覆:emilychan1119 的帖子

我都係月尾同我兩歲女去大板,6日5夜。
我自己就諗住最尾嗰日先去outlet,慳返啲搭車時間

大宅

未plan好行程,不過大致如下:
第一日凌晨機到,check in 後去奈良(搭車時間可瞓一陣), hea 行之後搭車出返心齋橋附近行
第二日:USJ
第三日:上午海游館,下午shopping
第四日:上午杯麵博物館,下午shopping
第五日:神戶麵包超人館,outlet
第六曰:機場outlet

每日都有節目俾我女~

子爵府

回覆:keilun1309 的帖子

請問package幾錢?我問左永安,要8599住两晚影城,吾知跟吾跟好

大宅

回覆 keilun1309 的帖子

你搭零晨機,玩6日,d時間好用好多,不過我第一次帶個囡搭飛機,驚佢會狂扭,所以最後選早機!咁你最後一日去outlet,諗住帶埋d行李去定點?
題外話,你囡囡係咪第一次去旅行呀?

大宅

會先去機場寄存行李,再搭車過outlet...
我帶過我女去新加坡,曼谷同峇里啦

大宅

同埋搭凌晨機佢一定會瞓,唔會扭。反而我自己會攰啲姐..

大宅

等我又plan下好似你咁先!原來你囡囡已經去過咁多地方,我第一次真係又驚又喜呢!最驚佢水肚不服同搭飛機扭呢!

大宅

回覆:大板行程,5日4夜,2大1小

我上年帶12個月囡囡同7歲仔仔去,可能我女太細,其實有後悔去奈良,因為全公園真係得門口果D鹿,其他完全無吸引力,我住道頓崛,好山長水遠……天氣又熱,由地鐵行到去公園已經想死,反而杯麫館同麫包超人館好值得去!

大宅

回覆:tonyjackie 的帖子

咁你個仔鍾意奈良嗎?
我都驚個女會驚啲鹿,到時攬實我話要走...所以有諗過奈良睇鹿同海游館二選一~但係我老公話去旅行唔係只為個女ga ma....

大宅

上機記住要帶少少佢鍾意的玩具/公仔/書,同埋少少新玩具。有親切感又得,想新鮮感又得,得咗!
同埋帶果汁/水俾佢起飛降落時飲~

大宅

引用:咁你個仔鍾意奈良嗎?我都驚個女會驚啲鹿,

原帖由 keilun1309 於 14-06-17 發表
咁你個仔鍾意奈良嗎?
我都驚個女會驚啲鹿,到時攬實我話要走...所以有諗過奈良睇鹿同海游館二選一~但係我 ...
你地好鐘意鹿?因為果度真係得鹿,同兩個塔,沿途有D舖仔賣鹿嘅手信,亞仔一般般,買\"野餵鹿唔駛1粒鐘,走左

大宅

Thx呀,等我都要做足準備先!另外想問下你係自己帶水去煲定點?

大宅

回覆 tonyjackie 的帖子

聽完你咁講,我又有少少心動想放棄奈良,改去杯麵館,因為我都擔心阿囡會驚!

大宅

引用:回覆 tonyjackie 的帖子聽完你咁講,我又有

原帖由 emilychan1119 於 14-06-17 發表

聽完你咁講,我又有少少心動想放棄奈良,改去杯麵館,因為我都擔心阿囡會驚! ...
我個人認為咋……因我唔愛動物

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 emilychan1119 的帖子

想去機場附近果個outlet就最好一早放d行理係機場既locker,之後再去outlet或者附近既地方,其實outlet同機場好近架咋。其實我都覺得去奈良都幾累架,唔係咁大興趣睇鹿就算啦。

大宅

坦白講,其實本身我自己都一般鍾意小動物,仲要而家又曬又熱,只係想冷係帶阿囡去玩d户外野,同埋因為香港好似無鹿,所以先想去.

大宅

引用:回覆 tonyjackie 的帖子坦白講,其實本身我

原帖由 emilychan1119 於 14-06-17 發表

坦白講,其實本身我自己都一般鍾意小動物,仲要而家又曬又熱,只係想冷係帶阿囡去 ...
我老公之前都覺得奈良好應該去,可以近距離接觸到鹿,好特別!我曾經說服佢改去第二度,但佢堅持……雖然佢都話失望,但總算去過因為我地上次去行程好密,好辛苦……所以先覺得可以skip

大宅

回覆:大板行程,5日4夜,2大1小

你地book package幾錢?我問緊8/7,15/7去,兩大兩小13000(8/7)富士屋、18000(15/7)大阪日航

大宅

回覆:tonyjackie 的帖子

Tks tks~~
咁可能唔去奈良Lu~
睇下有冇其他地方好去先~

首頁

尾頁

跳至