0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

個幾月人仔飲150ML奶,仲要三個鐘左右一次,唔比就大叫大喊不停扭!!但咁既話佢總奶量比一般多好多,其實有冇咩問題同埋有方法可以改善嗎??因為我見好多都可以係150ML但4個鐘先一次!而且已經有成12磅,好似重得太快,我驚遲D要減肥仲慘

大宅

回覆:個幾月人仔飲150ML奶,仲要三個鐘左右一次....

我仔剛滿月,約140-150ml一餐,佢都係三個鐘就呱呱嘈要食奶,佢又瞓得唔好wor……搞到我都冇得瞓,好攰

大宅

我阿b都係差唔多滿月,食4安,三個至三個半鐘一次,健康院醫生都話多左d,叫我唔使俾咁多,但佢每次食完都好似唔夠,勁喊口係咪找嘢食

複式洋房

回覆:peggy_pigpeg 的帖子

我果真係情況一樣,訓又訓得唔好,食又食得多!!我成日都驚食滯佢,不過so far 便便正常

複式洋房

回覆:nono99b 的帖子

我果之前都係未滿月食四安,但兩個幾鐘就已經係咁扭!!唔比就一直不停喊,我都唔知可以點,雖然佢係密左,但無理由我次次等佢喊成大半個鐘先餵,所以我都冇晒佢乎

大宅

引用:個幾月人仔飲150ML奶,仲要三個鐘左右一次,

原帖由 kggkpp 於 14-06-20 發表
個幾月人仔飲150ML奶,仲要三個鐘左右一次,唔比就大叫大喊不停扭!!但咁既話佢總奶量比一般多好多,其實有冇咩 ...
我個女食大半個鐘先2-3安,三個鐘左右穩食。食得又少又慢

複式洋房

我女未出院都已經飲緊90ml﹐未夠一個月已經加到120ml﹐而家就黎兩個月, 都要飲150ml架

珍珠宮

我女出月都系10磅咁上下,如果系喊,試下喂水,或者同佢玩拖延下時間得唔得?

子爵府

中間俾的水頂下,拖下的時間

男爵府

回覆:kggkpp 的帖子

我仔今曰第35日,佢依家食緊120ml,有時吾夠仲要補奶,好多時未夠鐘就喊要食奶,俾水佢飲都吾得

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我覺得真係冇必要擔心架

公爵府

叻叻勳章

2個幾月已經食180喇....肥D...唔怕..好快瘦..

複式洋房

我b女都係食120ml,都係2,3個鐘到就叫食奶,但健康院醫生叫我唔好比咁密佢食,醫生話我b女重得太快,而且便便又太多(一日三次左右),咁樣唔健康!攪到我都唔知點好!唔通佢餓唔比佢食咩!

公爵府

我 50 日人仔都飲梗 160-180 ml

複式洋房

引用:我b女都係食120ml,都係2,3個鐘到就叫食奶

原帖由 smallkinki 於 14-06-24 發表
我b女都係食120ml,都係2,3個鐘到就叫食奶,但健康院醫生叫我唔好比咁密佢食,醫生話我b女重得太快,而且 ...
乜太多便便係唔好?我B一日3-4次便便…

大宅

認識瑞士牛牛第二回

引用:個幾月人仔飲150ML奶,仲要三個鐘左右一次,

原帖由 kggkpp 於 14-06-20 發表
個幾月人仔飲150ML奶,仲要三個鐘左右一次,唔比就大叫大喊不停扭!!但咁既話佢總奶量比一般多好多,其實有冇咩 ...
我細仔個幾月已飲6安,個時已經14磅幾,琴日三個月已經16磅幾了

大宅

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 BK Milk勳章

我有時都覺自己好衰,好似bb肚餓都唔比佢食。。。bb有時三個鐘就喊食,我塞個奶咀或抱到差不多四個鐘先餵佢,而家佢一個月多十日大,食緊120ml,一日食六餐,唔知咁做啱唔啱。。。

peggy_pigpeg  我同你一樣……我bb一個月一星期大  發表於 14-6-27 18:43

複式洋房

回覆:kggkpp 的帖子

我仔都係!!個半月,食六安。健康院叫我減,所以我而家四個鐘5安,但佢兩個幾鐘就扭,我就餵半至一安水。係夜奶先食六安。暫時都ok

大宅

引用:我阿b都係差唔多滿月,食4安,三個至三個半

原帖由 nono99b 於 14-06-21 發表
我阿b都係差唔多滿月,食4安,三個至三個半鐘一次,健康院醫生都話多左d,叫我唔使俾咁多,但佢每次食完都好 ...
我阿囡都就滿月,呢幾日食4安,但兩個鐘就喊住要食奶,都唔知點算!俾佢食又驚佢唔知飽!佢出時都係得5.8磅,有乜理由食到咁多!但又無可能要佢喊足一個鐘,夠3小時先再俾佢食,水又唔肯飲,同我吐番晒出黎

別墅

回覆:雙魚仔 的帖子

我女仲衰2個月已經7安,3個鐘到就叫,不過迫佢4個鐘先食,好勤力先keep到補一次奶粉

首頁

尾頁

跳至