想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

終於嚟到呢一步,我搵咗駱紅醫生做,打咗8日針,今晚終於要打破卵針,星期二入院全身麻醉抽卵緊張中!嚟緊仲有重重難關要過,大拿拿攞咁多錢出嚟真係好檐心有阻滯,好擔心卵子會有問題,好擔心內膜黏5到胚胎,有無姊妹可以分享下!呢段時間我同老公都受好大既心理壓力::

大宅

Juicylaw 發表於 14-7-13 09:41
終於嚟到呢一步,我搵咗駱紅醫生做,打咗8日針,今晚終於要打破卵針,星期二入院全身麻醉抽卵緊張 ...
iVF這條路根本是很難走,無論心理及身理都會面對很大壓力。你走到了抽卵這一步巳成功了一半,接下來只要交給醫生及上天,成功與否除了身體狀態因素外,機率是我們控制不了的。你要做的都已經做晒,緊張只會影響著床及卵子、精子質素。我有幾個朋友做了幾次IVF都不成功,毎次她們都很緊張,到了第三、四次,她們心裡打定輸數,心情開始放輕鬆反而bingo。
知易行難,又怎會不緊張,所以你們最好找些節目分散一吓注意力,去同朋友gathering or 睇吓笑片 。

Good luck,

複式洋房

回覆:養和IVF等待後日抽卵中👉👈👉👈

好!我會盡量放鬆!thx

別墅

回覆:Juicylaw 的帖子

請問你大概用了幾多錢?駱醫生ok 嗎?

複式洋房

由Day 1開始大慨$18000,姑娘話整個過程大慨$120000左右,抽卵日既時候會係用得最多錢既一日!Dr lok很專業,基本上你有疑問都會逐一解答.

複式洋房

希望上天會給你一嘗母親既機會,加油!呢段時間係最需要關心同鼓勵,放鬆

大宅

回覆:milktsang 的帖子

我今天第三日針
肚有點谷和脹
我都會係養和做
超級緊張
大家鼓勵吓啦!

大宅

我都係揾駱醫生做的,佢好nice, 好有耐心,過程感覺放心。

大宅

不過呢度唔多jm搵駱醫生,反而我見其他國籍夫婦較多…

複式洋房

Lovelovebabe:有你地咁講我放心好多,因為我地只係用之前儲落既錢,所以本錢真係5係好多,希望今次可以一擊即中啦!
Monkey:我已經打到第8針,之前我都覺得好壓好辛苦,因為我有一邊十幾粒卵泡同時脹大,但儘量5好諗,5覺5覺就打唒架啦!加油!

大宅

係呀,真係唔使太擔心的,因為我地正係比錢,同埋交個驅縠出來就得喇,其他野交比駱醫生和護士團隊幫你攪掂,嗰度service好好, 會幫你Mon得好實,我本人過程就心情好輕鬆愉快

大宅

引用:Lovelovebabe:有你地咁講我放心好多,因為我

原帖由 Juicylaw 於 14-07-13 發表
Lovelovebabe:有你地咁講我放心好多,因為我地只係用之前儲落既錢,所以本錢真係5係好多,希望今次可以一擊 ...
大家努力
等你好消息

伯爵府

BK Milk勳章

回覆:Juicylaw 的帖子

你地要搵方法放鬆,ivf到抽卵壓力未到最大,抽完又要睇幾多用得,之後放胎又驚唔著床,放胎後十四日好難埃而且呢段時間一定要盡力放鬆,到真係著床成功都未擔心完,我都努力緊,一齊加油

大宅

Juicylaw 發表於 14-7-13 17:46
由Day 1開始大慨$18000,姑娘話整個過程大慨$120000左右,抽卵日既時候會係用得最多錢既一日!Dr lok很專業, ...
請問是否要日日返医院??我上年看過.駱医生,但因地點問題最後去了威私做ivf..如今次放雪唔得。。未決定是否要找駱医生。。?

請問之前你見她,要驗很多報告嗎?

大宅

我就day 1,3,7,10,11見駱醫生。 然後day 13取卵。
day 18放5日胎。

複式洋房

引用:Quote:Juicylaw+發表於+14-7-13+17:46+由Da

原帖由 SMoon 於 14-07-17 發表
請問是否要日日返医院??我上年看過.駱医生,但因地點問題最後去了威私做ivf..如今次放雪唔得。。未決定是 ...
大慨隔3至4日度返一次,抽完卵後姑娘會日日打比你,報告比你知胚胎每日最新情況問你有無5舒服同鼓勵你,都好好架!

大宅

係呀,每朝都等姑娘打來,每次傾完个電話都好開心,再打比老公同佢講返,大家都好開心,不過姑娘會令到你好有希望,駱醫生嘅意見較為保守。

複式洋房

引用:係呀,每朝都等姑娘打來,每次傾完个電話都

原帖由 lovelovebabe 於 14-07-17 發表
係呀,每朝都等姑娘打來,每次傾完个電話都好開心,再打比老公同佢講返,大家都好開心,不過姑娘 ...
咁你而家做到咩步驟?

大宅

回覆 Juicylaw 的帖子

等派彩中

複式洋房

引用:回覆+Juicylaw+的帖子等派彩中

原帖由 lovelovebabe 於 14-07-17 發表
回覆 Juicylaw 的帖子

等派彩中
祝你早日成功!BB黏實你!
但我想問下放胎後要幾耐返一次去同睇下放胎後要5要多D瞓床,睇下要請幾日假!

首頁

尾頁

跳至