樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

事缘由上年12月本已審查一次,但過额600,被凍,之後又發現大家漏報保險,又後補寄返房署收警告信一封,過左大半年,今個月又上房署審查,冇超額,但發現保險單上自動轉帳果個户口並唔係自己,而且仲俾主任叫寫信解釋因乜有呢個户口,唉……因為保險經紀一時打錯野……仲未知合格,定俾取消,好惨呀……

男爵府

回覆:null

其實房處寫得好詳細,漏報真係自己問題

複式洋房

引用:事缘由上年12月本已審查一次,但過额600,

原帖由 likesjess 於 14-08-19 發表
事缘由上年12月本已審查一次,但過额600,被凍,之後又發現大家漏報保險,又後補寄返房署收警告信一封,過 ...
其實有好多人審查完先補報保險, 就算唔超額都被人取消左, 你已經好幸運地無事!

如果只係保險戶口問題,你叫保險公司出過封信咪得,問題該不大

大宅

畀面勳章

希望冇事啦!

象牙宮

引用:事缘由上年12月本已審查一次,但過额600,

原帖由 likesjess 於 14-08-19 發表
事缘由上年12月本已審查一次,但過额600,被凍,之後又發現大家漏報保險,又後補寄返房署收警告信一封,過 ...
下,保險轉賬戶口一定要自己名咩?我老公果份係我名架喎

複式洋房

引用:Quote:原帖由 likesjess 於 14-08-19 發表

原帖由 無話可說 於 14-08-19 發表
下,保險轉賬戶口一定要自己名咩?我老公果份係我名架喎
佢個問題唔係用邊個戶口

係用於自動轉帳戶口既餘額沒有包括係已申報既戶口內,如查明屬實有機會被取消申請

大宅

畀面勳章

最惨我份保單個自動轉帳個户口係個經紀攪錯左,事實都冇做autopay,主任要我地解釋至發現有野錯,我老公即打俾經纪問,何解我地冇autopay會有呢個唔知乜人既户囗,先知原來攪错左!而家等睇房署接唔接受解釋!

首頁

尾頁

跳至