少年成長

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

引用:不得不承認,我是個不夠成熟的媽媽

原帖由 LKS媽媽 於 14-08-21 發表
不得不承認,我是個不夠成熟的媽媽
成熟又如何,一樣當不成好母親

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

大宅

BK Milk勳章

LKS媽媽 發表於 14-8-20 03:33
不知不覺,女和他拍拖一年多了,起初以為好快會散,又出手拆過幾次,點知都比佢地捱過呢D關口,穩定起來
不 ...
我覺你好利害, 我都想似你咁, 但又唔知點做, 可做朋友交流下嗎?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:為了學業,迫他們掉低這份愛

咁樣被棒打,仲有無心情讀書呀?

男爵府

熱血勳章

實不相瞞,我女同朋友仔各自都有讀寫的問題,小學讀得吾開心,慶幸入到呢間合適的中學,改變左他們的自信,從未如此愛返學!不論拍拖前後也是!所以成績我不敢強求!但是她的成績真是越見用心,進步,所以我不會賴拍拖影響成績的

子爵府

畀面勳章

LKS媽媽 發表於 14-8-21 13:58
實不相瞞,我女同朋友仔各自都有讀寫的問題,小學讀得吾開心,慶幸入到呢間合適的中學,改變左他們的自信, ...

SORRY, 我見妳係另一個POST度講, 個女會轉中中重讀。 請問妳中中既囡與拍拖既囡是否不同人?

男爵府

熱血勳章

雖然學校是Band 3,但好學校真係不是用banding來衡量,學校包容學生的能力,著重學生的態度,各jm日後可詳談

男爵府

熱血勳章

不是的!這是細女,轉去阿妹呢間可方心的中中

男爵府

熱血勳章

成日打錯字我有3個女,大的原讀Band 1的,但要中四要重讀,所以安排她轉去細妹讀既中學重新㨂科重讀中四

男爵府

熱血勳章

各位的意見我必用心去收的,我好多事處理得吾理想,湊呢三個女很吃力,好多衝擊衝過來,又拍拖,又無心讀書,又成日鬧交,小器計較,一時問比吾比去宿營,一時又話同學約去遊船河,我覺得都大個咯,無問題,但老公話吾比,又要做丑人!唉!

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

湊3個真係辛苦呀,勞心勞力。

最緊要係青春期又反叛,又多少女心事。加油呀,媽媽!

伯爵府

熱血勳章

其實啲細路肯聽你地講已經係奇跡! 現今手機咁方便, 就算唔見面, 晚晚chat你都唔知....所以難得佢肯聽大人講, 應該慶幸.

人生本是五味, 比你個女體驗吓都唔係壞事.

男爵府

熱血勳章

收到你地好多油會繼續比心機加的Thank you!

大宅

好媽媽勳章

回覆:LKS媽媽 的帖子

加油。

伯爵府

回覆 LKS媽媽 的帖子

其實佢地可以約好, 學成再續前緣架.真愛可以經得起考驗
經不起的, 就由它吧

珍珠宮

引用:不得不承認,我是個不夠成熟的媽媽

原帖由 LKS媽媽 於 14-08-21 發表
不得不承認,我是個不夠成熟的媽媽
唔會呀!如果我你個囡,我一定好多謝今日你會企係我嘅角度同我一齊感受,感受到你嘅愛而唔係控制。我亦會因為感受到你愛我而順服你的建議, 反之,我一定好反叛,你唔比我拍,我偏要拍!

good mami

男爵府

熱血勳章

是感激薯圈的說話!希望阿女能和你一樣咁感受我,明白我

男爵府

引用:是感激薯圈的說話!希望阿女能和你一樣咁感

原帖由 LKS媽媽 於 14-08-23 發表
是感激薯圈的說話!希望阿女能和你一樣咁感受我,明白我
我相信個男仔完成學業之後,會感激你地嘅

男爵府

熱血勳章

他未有學校肯收,可以點樣完成學業我做錯,吾強悍咁拆散他們,害左個後生仔無書讀!我成了衰人

男爵府

熱血勳章

只要他可返嚟讀書,我吾介意做殘忍的拆家

伯爵府

LKS媽媽 發表於 14-8-25 05:17
他未有學校肯收,可以點樣完成學業我做錯,吾強悍咁拆散他們,害左個後生仔無書讀!我成了衰人:cr ...
唔係讀書先有出路的.既然佢都唔係讀書材料,不如早些搵門手藝學.自己興趣+努力都可以養妻活兒.我細細佬中意照相,中五去讀相關課程,E家係攝記行內都幾出名,他太太是文字記. 我個大姪,中五去學調酒,E家24歲都有3萬人工. 當然凡事都要努力,先有收獲

首頁

尾頁

跳至