嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB has lots of 痰...猴棗未去痰得em得? work ma???

大宅

我個仔bb時都有食,都有效的,
但3歲以後就不太有效了。

原文章由 bloveb 於 08-1-11 18:47 發表
BB has lots of 痰...猴棗未去痰得em得? work ma???

我們愛,因為神先愛我們!

侯爵府

ITS WORK, BUT YOU SHOULD BUY EXPENSIVE ONE。
原文章由 fionma 於 08-1-11 22:02 發表
我個仔bb時都有食,都有效的,
但3歲以後就不太有效了。

男爵府

我BB睇了幾次生.最後一次見仲有幾聲咳和有D痰,我見不是太嚴重,就比bb試了猴棗未,食了一支覺得好D,所以就決定再食多支,食了兩支就好了,好:lol:

大宅

D痰真的消失????????????

原文章由 skyyoyobebe 於 08-1-11 22:50 發表
我BB睇了幾次生.最後一次見仲有幾聲咳和有D痰,我見不是太嚴重,就比bb試了猴棗未,食了一支覺得好D,所以就決定再食多支,食了兩支就好了,好:lol:

男爵府

係呀,呢幾日事!!(但最好冇傷風),我是食完西藥清尾!!

[ 本文章最後由 skyyoyobebe 於 08-1-12 00:02 編輯 ]

大宅

D痰真的消失, why need to 食完西藥清尾??
which brand you bought? how much ah?

原文章由 skyyoyobebe 於 08-1-11 23:56 發表
係呀,呢幾日事!!(但最好冇傷風),我是食完西藥清尾!!

男爵府

原文章由 bloveb 於 08-1-12 06:02 發表
D痰真的消失, why need to 食完西藥清尾??
which brand you bought? how much ah?

食完西藥仲有幾聲咳和有D痰,但係就冇流鼻水我見不是太嚴重,但又末好晒!!唔想再睇生食西藥,咪試食猴棗未清尾!!又真係得喎~~(如果唔得咪先再睇生)

男爵府

我買余仁生!!我買果陣$130一支,現在好似加了價$150,一盒就有9折

洋房

我都岩岩買左猴棗未比阿B食,請問你地喂幾多比BB食?因為我阿b得兩個半月所以我一支分三次,會唔會太少?定係應該跟返佢盒上面講一支分二次好d?thx!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 hetfield 於 08-1-13 21:07 發表
我都岩岩買左猴棗未比阿B食,請問你地喂幾多比BB食?因為我阿b得兩個半月所以我一支分三次,會唔會太少?定係應該跟返佢盒上面講一支分二次好d?thx!

我個囡14個月.. 食了六支都仲有好多痰..
我而家試燉川貝.. but only燉川貝佢唔飲..
我想問下.. 加蜜糖得唔得.. 14個月飲得ma????
:-P birdbird :-P

大宅

蜜糖唔係甘好,因為有d人會敏感的,加2粒蜜”早”試下,sweet d, 睇下work 唔work!

原文章由 birdbird111 於 08-1-14 10:39 發表

我個囡14個月.. 食了六支都仲有好多痰..
我而家試燉川貝.. but only燉川貝佢唔飲..
我想問下.. 加蜜糖得唔得.. 14個月飲得ma????

首頁

尾頁

跳至