美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問大家有沒有
有關牙骨突的箍牙case,上骨釘。。。
的分享?

另外有好的牙醫專科醫生資料介紹嗎?🙏

伯爵府

回覆:牙骨突,箍牙上

你係想知上骨釘有無效?
我唔知你情況有幾嚴重,同見過醫生未
有兩種箍牙方法,1.上骨釘 2.配合手術箍牙

大宅

回覆:Jessieyin 的帖子

我未見醫生,有無好介紹?

男爵府

畀面勳章

即係點呀?

大宅

回覆:M318 的帖子

我不是哨牙,而是牙骨太突,聽說有種箍牙上釘可以箍到牙骨。但要搵專科。我見台灣好多人不用手術,上牙釘都改變到牙骨突的情況,不電做正鄂手術。我已不是18,22了,想搵個好的牙醫專科箍左佢
請問有沒有同我同病相憐的人?可以分享下?

shop_baby  me too  發表於 14-10-3 23:20

大宅

引用:我不是哨牙,而是牙骨太突,聽說有種箍牙上

原帖由 11606 於 14-09-15 發表
我不是哨牙,而是牙骨太突,聽說有種箍牙上釘可以箍到牙骨。但要搵專科。我見台灣好多人不用手術,上牙釘都 ...
有無相睇下

伯爵府

引用:我未見醫生,有無好介紹? +

原帖由 11606 於 14-09-15 發表
我未見醫生,有無好介紹?
如果唔太勁,上骨釘係可以,但唔係個個醫生肯做兼保證做到!
因為做手術就好似同整容一樣,所以我都係揀上骨釘,應該仲有兩個月就箍完

大宅

**純屬作本人個人分享,經驗之談**
我箍左牙幾個月,係專科箍,我有聽聞過落骨釘,但自己雖有箍牙同身邊人都無用過呢個方法箍..其實用咩方法箍,我想應該先聽取專業人士建議!
不過如果想搵專科醫生,或者都可以分享下我個人經歷,我現時既箍牙專科醫生,箍牙經驗都頗為多,在私家醫院執業,有自己診所,在這個範疇執教!

見坊間不少人分享箍牙不愉快經歷,覆診似輪候街症,出黎個效果衰過未箍之前!通常都不了了之,無特別投訴機制!

之前未搵到醫生,我都覺得幾徬徨,所以而家純粹希望藉著分享幫到有需要既人!避免令人誤會做宣傳賣廣告,不出醫生資料,有意可PM我!致电診所查詢,說不定能助你解答疑難!

真誠待人

大宅

😭你可以分享多d嗎?你搵咩醫生?效果點呀?thanks

大宅

回覆:yingyingfok 的帖子

好呀!可否麻煩你比資料我?
你個醫生點幫你箍呀?

伯爵府

引用:😭你可以分享多d嗎?你搵咩醫生?效

原帖由 11606 於 14-09-16 發表
😭你可以分享多d嗎?你搵咩醫生?效果點呀?thanks
我原本係老人家俗稱嘅假哨牙,側面睇係見到鄂骨突出,正面嘴係合得埋,唔笑都唔覺有咩問題!
唔揀做手術原因係私家做手術好貴(口腔面頜外科),另外係醫生話同整容無分別,手術後可以完全唔同樣,我自己覺得唔需要咁勁,所以揀上骨釘!
效果好滿意,屋企人都一路睇到變化,無耐見嘅親戚都話唔同咗好多!

大宅

請問可否介紹你的醫生俾我?
謝謝你!
你箍左幾耐呀?箍左幾多錢?

大宅

我同你一樣,顎骨突出!笑仲露牙肉

大宅

引用:Quote:原帖由 11606 於 14-09-16 發表&

原帖由 Jessieyin 於 14-09-17 發表
我原本係老人家俗稱嘅假哨牙,側面睇係見到鄂骨突出,正面嘴係合得埋,唔笑都唔覺有咩問題!
唔揀做手術原 ...
想睇下你之前同之後既相

伯爵府

11606 發表於 14-9-17 10:20
我同你一樣,顎骨突出!笑仲露牙肉
我又未到好勁露牙肉~打側睇, 就見到個咀嘟左出黎咁

伯爵府

11606 發表於 14-9-17 10:19
請問可否介紹你的醫生俾我?
謝謝你!
你箍左幾耐呀?箍左幾多錢?
我而家箍左2年4個月, 醫生預計仲有兩個月就完成~
我分別有2個醫生, 1.箍牙醫生,
2.口腔面頜外科醫生 - 我照x光時發現有多生齒係牙肉裡面, 所以口腔面頜外科全身麻醉剥牙, 所以都有問過配合手術箍牙效果係點~

我total用左大約$100,000~因為剥牙好貴~

伯爵府

hedid 發表於 14-9-17 11:27
想睇下你之前同之後既相
sorry, 唔打算公開任何相~

大宅

唔好意思,我唔係好明😣點為之齒內多牙?全身麻醉係咪即係好嚴重?

大宅

口腔面頜外科醫生係唔係你牙醫介紹俾你架?

伯爵府

11606 發表於 14-9-17 12:17
唔好意思,我唔係好明😣點為之齒內多牙?全身麻醉係咪即係好嚴重?

...
你睇少2隻字, 係"多生齒", 比正常數量多左, 而且生左係牙肉裡面, 所以用眼係睇唔到,
因為接近神經線+要開刀, 所以係私家醫院全身麻醉做, 順便剝埋智慧齒~

首頁

尾頁

跳至