想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

del

大宅

平等心喇,唔好諗咁多~ 我都係第三個月先bingo,頭兩個月都好緊張但都唔中,到第三個月我抱住有就有,無咪再等既心態就bingo左!! 希望你今個月都bingo喇~

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

原文章由 ellen332 於 08-3-28 11:56 發表
試左兩個月,上個月唔中,今個月用clearblue排卵棒,依家等結果,希望今個月中啦!我先生叫我唔使緊張,唔中就唔中,唔緊要,但我真係好驚又食白果呀~唉! ...

唔好咁担心啦~~
男人同女 人既心態唔同架~~
我老公都係佢叫我唔好比壓力自己..
不過講就容易囉!!
我今次d失敗左...希望越大失望越大呀...唔緊要架...再接再厲...呢到有好多sister支持你架....
祝你早日bingo

大宅

回覆 #1 momo814 的文章

好開心見到有人回覆呀,momo謝謝你啊~我會放鬆自己架啦!

依家我個胸脹脹地(不過我m黎前都會係咁),按落下好痛,m要4/4先黎,所以我唸5/4懷孕,就睇呢幾日m會唔會到啦~

大宅

回覆 #2 frogmaggie 的文章

maggie,係呀,不過我有個同事,佢老公仲緊張過佢,佢老公鐘意小朋友多過我同事呀,佢老公個個月都問佢有無機會,但最終都係失望,所以我同事好大壓力呀,好慘呢!

大宅

我第2個cycle食排卵藥啦, 上個cycle唔中都好失望又唔開心, 真係好難放鬆呀

大宅

我都試佐好幾個月, 但都未見有, 皆因我 m 一向都不準的, 上次是二月二日, 咁三月一及十九日買了棒棒 check , 結果都是..................
到現時都仍未有 m , 故都幾 心急

複式洋房

原文章由 ada605 於 08-3-28 13:21 發表
我都試佐好幾個月, 但都未見有, 皆因我 m 一向都不準的, 上次是二月二日, 咁三月一及十九日買了棒棒 check , 結果都是..................
到現時都仍未有 m , 故都幾 心急 ...

遲左好耐喎, 你有冇去睇醫生呀??

大宅

原文章由 elly711 於 08-3-28 13:43 發表

遲左好耐喎, 你有冇去睇醫生呀??

冇的, 因為到下星期便二個月了, 到時如果真是冇, 便去看醫生, 看下有什麼問題

複式洋房

原文章由 ada605 於 08-3-28 13:51 發表

冇的, 因為到下星期便二個月了, 到時如果真是冇, 便去看醫生, 看下有什麼問題

放鬆D, 可能你之前驗時HCG唔夠, 驗唔出,
依段時候要小心身體, 唔好亂食野同做粗重野喇.

大宅

原文章由 elly711 於 08-3-28 14:47 發表

放鬆D, 可能你之前驗時HCG唔夠, 驗唔出,
依段時候要小心身體, 唔好亂食野同做粗重野喇.

知道, 但我真是不明白, 點解有些人 late 了一日都會 check 到, 而有些人就沒有呢 ?

複式洋房

原文章由 ada605 於 08-3-28 14:53 發表

知道, 但我真是不明白, 點解有些人 late 了一日都會 check 到, 而有些人就沒有呢 ?

都係似乎個人HCG量為準
(HCG係懷孕賀爾蒙指數).

如果指數高, 最快係著床後7日就check得出, 即係m起22-24日後.

有d人m遲左成兩個星期先check倒有架~

所以人人唔同, 最準確都係去搵醫生confirm.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 ada605 於 08-3-28 13:21 發表
我都試佐好幾個月, 但都未見有, 皆因我m 一向都不準的 , 上次是二月二日, 咁三月一及十九日買了棒棒 check , 結果都是..................
到現時都仍未有 m , 故都幾 心急 ...

m不準的,看醫生食排卵藥啦.我 1 take OK.

禁止訪問

大宅

原文章由 momo814 於 08-3-28 12:00 發表
平等心喇,唔好諗咁多~ 我都係第三個月先bingo,頭兩個月都好緊張但都唔中,到第三個月我抱住有就有,無咪再等既心態就bingo左!! 希望你今個月都bingo喇~

我上星期測到有兩條線呀,不過係粗而淺,今早用曼秀xx驗孕棒驗到有條紅線,咁我係埋有左呀?係唔係要即刻去睇e生呢?

複式洋房

機會好大,恭喜晒

請問你上次幾時來m

複式洋房

機會好大,恭喜晒

請問你上次幾時來m

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 ellen332 於 08-4-8 08:56 發表

我上星期測到有兩條線呀,不過係粗而淺,今早用曼秀xx驗孕棒驗到有條紅線,咁我係埋有左呀?係唔係要即刻去睇e生呢?

congratulation 你可以即刻去, 或者過多幾日先

大宅

原文章由 apple仔 於 08-4-8 09:47 發表
機會好大,恭喜晒

請問你上次幾時來m

多謝晒,我上次m係3月2日,35日一個cycle~

大宅

原文章由 miffymiffy 於 08-4-8 10:03 發表

congratulation 你可以即刻去, 或者過多幾日先

Thanks 呀~咁我想約e生啦~

唔知有冇好e生介紹呢?

首頁

尾頁

跳至