跳至

首頁

尾頁

別墅

請問呢間幼稚園多雙非嗎,課程深嗎?

大宅

回覆:聖公會夏瑞芸多雙非童嗎

我朋友話呢間唔收雙非架。課程呢⋯⋯就睇下你想要咩囉。

女兒~~~你現在先在天上看顧爸媽,過多半年就要帶齊野,再回來爸媽身邊啦!

子爵府

我大仔在此校畢業,細仔讀緊K1。以我認識的家長中,好似無人係雙非。

課程我覺得唔淺,K1已經開始寫字,不過係用工作紙形式,K3中文仲有閱讀理解,重組句子,造句等等。數學用「操作式數學」,英文就一般程度,唔算太淺又唔算太深。學校用自主學習的模式,主題式教學,年年學嘅主題都有分別。
我阿仔今年小一,老師讚佢自理能力好好。中、英、數三科,測驗都在班中排頭5名,常識仲話最高分添。

我覺得呢間幼稚園D老師非常有愛心,而且團隊好穩定,唔會好似某D幼稚園咁經常轉老師。

老實講,最重要小朋友返學開心,老師關心小朋友,課程真係其次。

但呢間幼兒學校係全日制,一班最多收32人,多數收30個,N班收十幾個。面試係小組形式,老師從旁觀察俾分。

別墅

回覆 catmervin 的帖子

謝謝你的意見,我仲諗緊讀它還是天樂好

子爵府

回覆:Kikicaty 的帖子

天樂我大仔都讀過,係n班。天樂都係好學校,我遇到好好的老師。😊

別墅

回覆 catmervin 的帖子

間間都有自己的優點,真係好難決定

複式洋房

如果夏瑞芸收你小朋友既話,梗係揀夏瑞芸!因為班少學生少,老師可以兼顧到每個小朋友!我對仔女都喺夏瑞芸讀緊!我本人激讚校內每位教職員!
據我所知,學校無雙非!
不過今年二百幾個小朋友爭20個K1位!

大宅

引用:如果夏瑞芸收你小朋友既話,梗係揀夏瑞芸!

原帖由 wc0524 於 14-11-24 發表
如果夏瑞芸收你小朋友既話,梗係揀夏瑞芸!因為班少學生少,老師可以兼顧到每個小朋友!我對仔女都喺夏瑞芸 ...
夏瑞云係邊架?

別墅

在景湖,美湖中間

別墅

回覆 wc0524 的帖子

很幸運和感恩,天樂,夏瑞芸 2間都收左我女,眼見天樂面試日超級多人,心想它肯定好出名,現在很矛盾,很難取舍

禁止訪問

大宅

引用:回覆+wc0524+的帖子很幸運和感恩,天樂,夏

原帖由 Kikicaty 於 14-11-25 發表

很幸運和感恩,天樂,夏瑞芸 2間都收左我女,眼見天樂面試日超級多人,心想它肯定好 ...
其實,你不妨問問坊間對呢兩間學校既口碑,邊間比較接近自己想要既野啦。夏瑞芸係全日制,天樂可以有半日班。夏瑞芸行自主學習同專題研習,天樂好似係傳統教學。仲要考慮埋教師團隊。

女兒~~~你現在先在天上看顧爸媽,過多半年就要帶齊野,再回來爸媽身邊啦!

複式洋房

回覆 Kikicaty 的帖子

恭喜晒~你女女一定好醒目^^

別墅

謝謝,純粹好彩咋

複式洋房

回覆:聖公會夏瑞芸多雙非童嗎

其實夏瑞雲口碑好好,當時夏瑞雲同聖葉理諾都收咗囡囡,我要放棄其中一間都好難,最後因為聖葉近西鐵站,所以揀咗呢間

別墅

回覆 兔B豆豆 的帖子

我原本也想報聖葉,後來覺得遠,無報,聽左咁多人的意見後,現在也偏向夏瑞芸,希望為阿女找到一間好學校

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至