跳至

首頁

尾頁

大宅

學校響山道。收左小兒下年K1上午班。因較少家長提到。其實呢間幼稚園好唔好ga?!校園空間足夠?老師有愛心嗎?請分享一下。謝謝!

大宅

引用:學校響山道。收左小兒下年K1上午班。因較少

原帖由 envylam 於 14-12-15 發表
學校響山道。收左小兒下年K1上午班。因較少家長提到。其實呢間幼稚園好唔好ga?!校園空間足夠?老師有愛心嗎 ...
Up pls!!

別墅

他們之前收了我B讀N班,再參加過他們的playgroup, 發現地方較細,所以沒有讀。

大宅

My son also got an offer and i want to know too. Thanks.

大宅

引用:My+son+also+got+an+offer+and+i+want+to+k

原帖由 Cheers246 於 14-12-16 發表
My son also got an offer and i want to know too. Thanks.
咁你知唔知原來呢間幼稚園未申請到學劵。仍在申請中。所以有機會係冇學券要交$2xxx學費。

大宅

引用:學校響山道。收左小兒下年K1上午班。因較少

原帖由 envylam 於 14-12-15 發表
學校響山道。收左小兒下年K1上午班。因較少家長提到。其實呢間幼稚園好唔好ga?!校園空間足夠?老師有愛心嗎 ...
想再了解多啲!有冇家長知道可分享一下

子爵府

回覆 envylam 的帖子

HI! 我朋友都報了這間幼稚園,嚟緊9月開學了,之前朋友知道有人話間學校好舊,所以早排我陪佢去參觀了解過,我見幼稚園已全新裝修過,校長亦是一位年輕的校長,不是以前的葉校長,雖然地方比較細,但很整齊乾淨,所有物品、裝修、設備都係新的,而且我入到去有種感覺係色彩繽紛,很舒服,仲有電腦讓小朋友上課用的。
另外,現在雖然好似好少學生,但學校剛剛獲得全港幼兒中西區的英文歌唱比賽優異獎,佢哋上年好似得一個學生畢業,入咗聖方濟愛德小學,朋友話覺得很好!
當日同主任傾咗一陣,主任都係好年輕,佢話學校都有英文老師教授英文還有普通話,都幾重視語文發展,朋友睇完及同主任傾完後覺得十分滿意,所以決定幫佢阿女報名。
希望可以幫到你!

民房

我上星期也參觀過這間幼稚園,原來是重新開辦。剛好此校校監也在園內,跟她傾談得知此校已由另一個
辦學機構接手營辦,校監很隨和,已有多年幼兒教育經驗。校董也是專業人士。给我感覺校監校長老師都很有教學熱誠。

民房

我覺得附近環境很好,有很多不錯小學。校舍並不算大,但設施都很齊備。老師很親切,很有家的感覺,相信很適合我的孩子😄

民房

我早排都參觀過呢間。雖然間學校唔大。但係感覺到校長同主任都好有心。同埋我覺得老師關顧學生既比例呢度會高好多。好似佢都係由新校長接任咁短時間,已經可以係港鐵HKU站展出學生作品,相信呢間學校對學生多方面發展都好重視。值得考慮。

子爵府

回覆 envylam 的帖子

學校係2015-2016年開始有學卷啦!

別墅

這間學校的主任及校長很好,很有愛心!老師也很有經驗!值得考慮!我的小朋友每天都會將學校的事告訴我聽!每天開心地上學!

民房

我都覺得學校雖然新,但咁快就推動到咁多嘢,顯示班老師都應該是很用心的。而且學生的作品亦唔錯,相信學生水準應該亦唔錯。

洋房

見你地讚到間學校咁好,本來我都想報呢間的2歲班,但地方又真係太細,所以都係睇定D 先。

男爵府

回覆:little_hippo 的帖子

真係好细,同埋d人經過就巳望到班房,會影響小朋友d專主

別墅

回覆:黑糖豆醬 的帖子

N用家-地方係好細、同環境好dirty (下雨天會漏水),只有一個班房有cctv⋯⋯再選都唔會揀佢

男爵府

回覆:聖安多尼中英文小學暨幼稚園

我上次係街經過望入房,都巳經幾位小朋友望住我!

別墅

回覆:黑糖豆醬 的帖子

Yes ,所以讀要諗清楚,我小朋友成日病已退學了,或者天氣差大半班都發高燒...有些後悔沒選迦南

別墅

引用:N用家-地方係好細、同環境好dirty (下雨天

原帖由 katie37 於 16-03-05 發表
N用家-地方係好細、同環境好dirty (下雨天會漏水),只有一個班房有cctv⋯⋯再選都唔會揀佢

...
好dirty? 是否近年的事?

禁止訪問

開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+katie37+於+16-03-05+發表N用

首頁

尾頁

跳至