自由報料

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章

o岩岩裝左一星期度... 想請教用開o既媽咪 ??

1) 係咪只有 外層易拆 外殼有一塊 炭灰棉o架 ?? 要擰鑼絲果 set 無棉 ???
2) 個師父叫我用兩次度, 就將外層殼拎出o黎, 拍一拍 d 污糟野... 但我發覺, 跟本拍唔走 d 污糟野, 想大力少少拉 d 垃圾出o黎, 層炭灰 棉 就爛... 應該點做 ??
3) 唔知係咪我成日乾毛巾之類, 乾一次, 個炭灰棉面已滿白色一層, 又 me 唔甩... 試過 乾多兩次衫, 果層白色直程厚過塊灰棉, 就可以成層 me 起 ... 係咪我唔識用呀 ???
4) 層炭灰棉咁易爛, 易積野, 係咪要成日換 ?? 邊樹有得賣 ??
5) 點解好多時, d 衫乾完有陣 "law"味, 凍左直程有 up 味o既 ?

麻煩有用開o既媽咪, 話我知丫....

大宅

用開ok

我住處勁濕,用了6年,ok。一直用TG,之前用細,4年壞了,叫TG整,$600+。後搬了在附近,換了大的2年,ok la.

1.棉是每1-2次後,Me起响啲塵,我用舊牙刷輕力刷的塵,未爛過.
2. 我懶,半年先O羅C刷內綱.
3. 仲有機底有个风網,1-2月要拉出末刷刷.
4.我用咁多次都無味,可能你放太多衫

另,tel叫TG的人來睇+教用,有保養嘛。Free Ka! 我上次都睇左及整左n次。最後話耍換零件先收$。原因係我印印放了太多衫!

原文章由 jolo 於 08-4-22 10:28 發表
o岩岩裝左一星期度... 想請教用開o既媽咪 ??

1) 係咪只有 外層易拆 外殼有一塊 炭灰棉o架 ?? 要擰鑼絲果 set 無棉 ???
2) 個師父叫我用兩次度, 就將外層殼拎出o黎, 拍一拍 d 污糟野... 但我發覺, 跟本拍唔走 d 污糟 ...

首頁

尾頁

跳至