懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

多謝BK 一直陪伴懷孕過程,等我黎實況報導下先

我既主診醫生係靳嘉仁,人地點睇我唔理,但我覺得佢算係有問必答又唔怕你煩既醫生

因為bb 大,唔想食全餐,決定約左開刀先,如果提早就試順產。

因為聽朝8點開刀,所以早一晚9點入院。入院部登記後解釋完醫院收費就先交2萬按金,上到產房護士會一路解釋手術需知外一路度bb 心跳。因為我開刀,所以會抽血,放大便同剃毛,量埋體重,血壓同體溫就可以返房休息,但咁樣搞一搞就已經11點幾,可憐老公聽朝7點幾黎到等陪產。

今晚就咁先,聽日再會。

大宅

祝一切順利!

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:港安開刀

努力吖
我 11 號都喺荃灣港安開刀,但我係盧醫生

大宅

回覆:carl1982 的帖子

加油!
我過多幾日都係荃灣港安開刀,我係盧醫生。
想問,放大便係點架?

大宅

我都係睇盧醫生

複式洋房

引用:多謝BK 一直陪伴懷孕過程,等我黎實況報導

原帖由 carl1982 於 15-01-06 發表
多謝BK 一直陪伴懷孕過程,等我黎實況報導下先

我既主診醫生係靳嘉仁,人地點睇我唔理,但我覺得佢算係有 ...
加油呀,我同你一樣,揾咗靳嘉仁,預計14號晚入院,15號8:00開刀。等你嘅報導

大宅

引用:加油!我過多幾日都係荃灣港安開刀,我係盧

原帖由 moskuma 於 15-01-06 發表
加油!
想問,放大便係點架?
咦,我都係過幾日喺港安由盧醫生開刀
你邊日開刀吖?

大宅

回覆:moskuma 的帖子

放大便,姑娘幫你塞藥,之後話你知要忍幾耐
中間嘅時間可能會勁肚痛同想屙
夠時間屙咗出黎就舒服晒架喇

大宅

回覆:carmenkm1127 的帖子

11/1

複式洋房

moskuma 發表於 15-1-6 14:20
加油!
想問,放大便係點架?
就咁放支甘油條,你自己清到幾多就幾多囉,清完可以係果度沖埋個靚涼就可以過房等做手術,可能夜晚入加上有幾個順產咁岩入院,好彩訓左晚雙人房,隔離床無人即係一個人霸晒,正!

複式洋房

今朝6點幾姑娘就叫起身梳洗,除晒衫褲內衣換手術袍,7點幾就插尿喉,之後就等手術室姑娘接我同老公落手術室。老公唔入得等侯區,安置好我後就帶老公換衫,係另一間房等叫。姑娘核對左資料後,麻師就會同你解釋手術風險,簽埋名就等入手術室。
手術台好窄,轉左幾次床已經好攰,訓平後就開始駁血壓計,氧氣,心電圖機。麻師就開始同我打鹽水針,原來已經有止痛成份,之後就係腰骨落麻藥,先麻皮膚,再打腰骨,好彩以上全部都有驚無險唔係好痛。訓平後已經覺得腳痺,拉好手術布,靳醫生問痛唔痛,我答唔痛手術就開始啦。
手術開始左,老公先安排入黎,麻師會不停問你感覺點,好快bb 就推出黎啦。姑娘整理好bb 就可以影全家幅(港安相機連晒8R就$170,自己既就$100)一定要join,因為姑娘會幫你影好多張,仲錄影埋呢!
之後老公就要跟bb 離開手術室,我就繼續係手術室聯傷口,老公可以係育嬰室同bb 影相,但就唔會再有自己份= =我出返等侯區,無特別問題就可以等病房姑娘接,後期先知因為我哮喘底,靳醫生落少左止痛藥,我未上到病房就開始痛,忍到下午點幾先頂唔順打止痛針,咁先至有覺好訓。。。之後3點幾可以飲水,食第一次止痛藥,6點幾再打一次止痛針,8點幾食第二次止痛藥加消炎藥,夜晚可以飲粥水,直到而家11點幾都頂得住唔使再加止痛藥,但就一直吊住鹽水同插尿喉直到聽朝。

嘩,好長呀,希望你地唔好介意啦

大宅

引用:11/1

原帖由 moskuma 於 15-01-06 發表
11/1
我哋同一日喎,我朝早七點半吖,你呢?

大宅

回覆:carl1982 的帖子

好詳細,唔該晒
你會餵人奶嗎?可以分享下幾時可以餵bb 。

同埋恭喜晒

大宅

我下午5:00, 唔駛過夜

大宅

回覆:moskuma 的帖子

開刀後 24 小時唔落得床,最快隔日至可以餵 b
我呢胎第二胎喇,所以都知啲

大宅

唔該晒

複式洋房

引用:今朝6點幾姑娘就叫起身梳洗,除晒衫褲內衣

原帖由 carl1982 於 15-01-07 發表
今朝6點幾姑娘就叫起身梳洗,除晒衫褲內衣換手術袍,7點幾就插尿喉,之後就等手術室姑娘接我同老公落手術室 ...
好詳盡唔該哂休息多啲呀

複式洋房

今日11點幾終於等到靳醫生巡房,除了睇子宮收縮成點外,仲要求帶束腹帶。
跟住姑娘會幫我拔晒d喉,就開始計時4小時要落地去小便
不枉我琴晚係咁練轉身,坐起身就變得容易了,但想落床果下真係超級痛,除了可以要求食多粒止痛藥外,相信只有自己既勇氣。我一心想抱到bb 同餵奶,幾經辛苦終於行到去廁所,當然要有人幫手啦,搞掂晒後,可以去育嬰室搵姑娘幫你地影全家幅(醫院送既)
之後我就準備第一次餵奶,今晚我只係努力左2次餵奶,因為傷口實在太痛同埋屋企人走晒,無人可以扶我出入。期望明天啦

你地都要加油呀!

複式洋房

回覆:港安開刀

我15/1朝都係港安開刀呀,我係搵胡醫生架

複式洋房

回覆:micthai2003 的帖子

我都係搵勒醫生,不過係今年5月中順產

首頁

尾頁

跳至