論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

pandey 發表於 15-1-9 15:13
我工人係印,廣東話同英文都唔掂,做嘢唔掂,又懶,但唔偷嘢,由阿仔出世睇到依家差不多三歲。最近老公成日 ...

好懶呀? 做野唔掂? 若4年2個約, 我唔續, 因佢唔配有 Long Service Payment.

男爵府

回覆 lily-of-valley 的帖子

同意,我都係咁諗!
所以開始著手搵工人!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

pandey 發表於 15-1-9 15:41
回覆 lily-of-valley 的帖子

同意,我都係咁諗!

若工人做野好, 唔偷野, 因若英文, 中文水皮, 而小朋友可作翻譯. 無乜問題.

但若懶, 做野唔掂, 中文幾好都唔使諗, 唔要.

但若三隻手, 話之工人叻到會飛都炒.

大宅

回覆:姐姐英文太差,就約滿

同你意向一致!

別墅

回覆:lily-of-valley 的帖子

我個個而家我stay home住佢,所以都ok。當然我返工個時有時佢都有少少古怪野啦。但都算錫我仔,我仔都算跟佢。

象牙宮

hamufamily 發表於 15-1-9 22:59
我個個而家我stay home住佢,所以都ok。當然我返工個時有時佢都有少少古怪野啦。但都算錫我仔,我仔都算 ...

即係佢做野OK? 唔偷? 有無古靈精怪動靜? i.e. 印去完大, 用手抹 pet pet, 拜神似鬼上身? 貴利打你門?

首頁

尾頁

跳至