想生BB

跳至

首頁
12345...30

尾頁

別墅

我結婚年幾,已到高齡,我呢排好擔心,睇見身邊越來越多朋友生左,究竟幾時到自己?!

別墅

引用:我結婚年幾,已到高齡,我呢排好擔心,睇見

原帖由 happyforever15 於 15-01-12 發表
我結婚年幾,已到高齡,我呢排好擔心,睇見身邊越來越多朋友生左,究竟幾時到自己?!

...
我都係試左8個cycle都唔中,好驚自己生唔到!我有幾個朋友同我地一樣大,剛有左幾個月,心灰!

別墅

引用:我結婚年幾,已到高齡,我呢排好擔心,睇見

原帖由 happyforever15 於 15-01-12 發表

...
我同你同年,如無意外今個月底放雪胎

大宅

回覆 happyforever15 的帖子

我同你一樣, 結婚年幾, 同你同年的. 我努力左五個月. 宜家食緊中藥調理緊. 我上年結婚識左一班同年結婚既 jm 合共9人. 有7個已經有左BB. 岩岩一個前日先生左bb....唉~~

別墅

引用:回覆 happyforever15 的帖子我同你一樣, 結

原帖由 superainbow 於 15-01-12 發表
回覆 happyforever15 的帖子

我同你一樣, 結婚年幾, 同你同年的. 我努力左五個月. 宜家食緊中藥調理緊. 我 ...
我試左一排,但最後發覺係C6問題,佢包皮太緊,所以最近割左包皮,而家等recover中,我估最快都要三月先可以dodo,希望到時好快中啦!
今日睇左怪獸家長一篇文章,話女性36後生育能力急速下降,年紀大子宮會開始好多問題,睇左少少,已攪到我今日好灰了:(

別墅

引用:Quote:原帖由 happyforever15 於 15-01-12

原帖由 gmail.com 於 15-01-12 發表
我同你同年,如無意外今個月底放雪胎
你做ivf?係邊度做?希望你快快bingo,加油呀

別墅

引用:Quote:原帖由 happyforever15 於 15-01-12

原帖由 mamahau 於 15-01-12 發表
我都係試左8個cycle都唔中,好驚自己生唔到!我有幾個朋友同我地一樣大,剛有左幾個月,心灰!

...
希望快些輪到我地bingo啦,你有無睇中醫?

複式洋房

我將在5月做ivf,同大家同年。
希望大家快有好消息!

大宅

我都試左年幾未成功,今個月尾約左去睇DR陳志慧,打算先做IUI

複式洋房

之前我都睇陳醫生
佢好細心
我在2012年試過三次IUI, 佢做,但失敗
佢寫轉介信我睇瑪麗公家ivf
2014年12月見了醫生,2015年2月聽講座,預計5月做ivf

別墅

引用:Quote:原帖由 mamahau 於 15-01-12 發表我

希望快些輪到我地bingo啦,你有無睇中醫?
我而家睇緊中醫第二個月,今日剛黎m又唔中。上個月迫我c6去驗,點知係佢型態唔得。所以醫生建議做iui,但我朋友介紹左個中醫,中醫話食3個月藥,就能夠改善型態!唯有睇下3個月得唔得,唔得先再考慮做唔做iui.

複式洋房

回覆:有無1978年的JM,努力bingo中,大家一齊share下呀!

我同你同年,結婚兩年了,試過睇中醫,針灸一排都無用,而家咩都做,放鬆心情,C6話只係時候未到

侯爵府

引用:之前我都睇陳醫生佢好細心我在2012年試過三

原帖由 helloshan 於 15-01-12 發表
之前我都睇陳醫生
佢好細心
我在2012年試過三次IUI, 佢做,但失敗
我又係佢度做,我係natural iui,3 月去瑪麗,但未知係做咩

希望快d可以ivf

我仲大你地兩年

別墅

引用:Quote:原帖由 helloshan 於 15-01-12 發表

原帖由 Dot0716 於 15-01-13 發表
我又係佢度做,我係natural iui,3 月去瑪麗,但未知係做咩

希望快d可以ivf
瑪麗係政府,呢個年紀仲收?定係你一早排隊?

別墅

引用:我同你同年,結婚兩年了,試過睇中醫,針灸

原帖由 DeVoL 於 15-01-13 發表
我同你同年,結婚兩年了,試過睇中醫,針灸一排都無用,而家咩都做,放鬆心情,C6話只係時候未到

...
老公做完手術後,等佢休養完,我地會努力試,如果都係唔得,我想都要走iui/ivf之路了,為了有BB,我唔會放棄!

別墅

引用:Quote:原帖由 superainbow 於 15-01-12 發

我試左一排,但最後發覺係C6問題,佢包皮太緊,所以最近割左包皮,而家等recover中,我估最快都要三月先可 ...
請問點先知包皮太緊呀?我99又係無喺老公細個嗰時割左距....而家叫距割殺左我都似

侯爵府

引用:Quote:原帖由 Dot0716 於 15-01-13 發表我

原帖由 happyforever15 於 15-01-13 發表
我2013開始排

侯爵府

引用:Quote:原帖由 Dot0716 於 15-01-13 發表我

原帖由 happyforever15 於 15-01-13 發表
排到40前就仲可以做,否則就無

幸好趕得及

男爵府

Hihi,我上年9月第一次ivf bingo咗(仲要係孖胎),不過兩個星期前不幸小產(因為罕有細菌感染,保住自己但保唔住BBs),而家坐月中。仲係好傷心,不過同自己講我會努力企返起身,養好身子,暫定四月再ivf。

男爵府

大家一齊互相support吓!希望好快大家都有好消息

首頁
12345...30

尾頁

跳至