婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有沒有人知道江孟儀醫生
(1) 有沒有耐性?樂意聽和解答我的所有問題嗎?
(2) 會否很倉促趕時間?
(3) 好人嗎?
(4) 做手術好不好手勢?
(5) 請問你們找她做什麼檢查或手術?

複式洋房

回覆 #1 yoggi789 的文章

Please comment!

Thanks!

大宅

江醫生好好人,好細心,收費合理,我搵佢接生及睇婦科病,手勢一流
bb出世後連針一d痛都無,傷口好快痊癒,唯一缺點是好多人,每次有book都要排1-2個鐘(視乎當日是否有接生),另外不接walk-in,一定要book。

伯爵府

我有幾個朋友都搵佢...不過, 咁Q我幾位朋友都在江醫生力勸下開刀....不知是巧合定咩???

我生完BB, 訓我旁既產婦都係搵江醫生, 佢都係開刀, 其實她千萬個不願意開刀, 只因江醫生說開刀好di....

我認為唔係自然生產好di咩?

原文章由 程程媽咪 於 08-5-7 12:10 發表
江醫生好好人,好細心,收費合理,我搵佢接生及睇婦科病,手勢一流
bb出世後連針一d痛都無,傷口好快痊癒,唯一缺點是好多人,每次有book都要排1-2個鐘(視乎當日是否有接生),另外不接walk-in,一定要book。 ...

男爵府

係呀,江醫生幾好架.幾nice,不過,真係好多人睇,同等好耐,要預約要等1.5-2個月先有睇.我冇搵過佢做手術,我只係去做婦科檢查同產前檢查,生bb去政府醫院生,所以, 手術呢方面我唔清楚.

禁止訪問

洋房

原文章由 cheapbombom 於 08-5-7 14:37 發表
我有幾個朋友都搵佢...不過, 咁Q我幾位朋友都在江醫生力勸下開刀....不知是巧合定咩???

我生完BB, 訓我旁既產婦都係搵江醫生, 佢都係開刀, 其實她千萬個不願意開刀, 只因江醫生說開刀好di....

我認為唔係自然生產 ...

我都係睇佢, 曾做小產手術, 之後ok無事. 我朋友都係睇佢, 但佢2次生bb都係順產生喎! 通常年齡較大佢會建意開刀.

伯爵府

我之前講個幾個case既媽咪都係20幾歲...可能咁Q唧...
唔可以話所有私家醫生都主張開刀, 起碼我個個在我提出好唔好開刀既時候, 佢大力反對, 好記得佢講左一句:"可以順產其實係一種福份, 有好多人想順產, 都因為很多因素而都唔得"...

其實江醫生都好出名, 起碼好多人睇佢啦...我知道好多婦產科, 都要等幾小時嫁啦, 我自己個個, 唔算耐, 1.5小時左右啦...你若然好想睇佢, 不用多心...自己去感覺佢好唔好咪得囉!

原文章由 pekosinyee 於 08-5-7 23:02 發表

我都係睇佢, 曾做小產手術, 之後ok無事. 我朋友都係睇佢, 但佢2次生bb都係順產生喎! 通常年齡較大佢會建意開刀.

複式洋房

江孟儀

這個醫生很多人都話好, 我走去試下, 第一年婦科檢查, 與其他醫生沒有分別, 第二年再去檢查,江醫生不知是人多, 或其他原因, 檢查完結後我衣衫不整護士便開門叫我出去, 所以我便不去

男爵府

She is really very nice, I try to 順產生, finally 生唔到, 她幫我開刀, 手勢好好.
My sister was 開刀 by her as well due to the age over 35.
原文章由 pekosinyee 於 08-5-7 23:02 發表

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yes. many ppl said she is good. i went to see her last year because of miscarriage. but she let me wait for so~~long..(i was breeding)...that i could accepted but her 語氣was so bad that i couldn't stand at all.

原文章由 Reginachan 於 08-5-8 15:07 發表
這個醫生很多人都話好, 我走去試下, 第一年婦科檢查, 與其他醫生沒有分別, 第二年再去檢查,江醫生不知是人多, 或其他原因, 檢查完結後我衣衫不整護士便開門叫我出去, 所以我便不去 ...

洋房

原文章由 Reginachan 於 08-5-8 15:07 發表
這個醫生很多人都話好, 我走去試下, 第一年婦科檢查, 與其他醫生沒有分別, 第二年再去檢查,江醫生不知是人多, 或其他原因, 檢查完結後我衣衫不整護士便開門叫我出去, 所以我便不去 ...

唔知妳件事係幾時發生? 我已睇佢十年囉, 不過佢喺舊地址果時個護士態度真係好差架, 但好彩我都無試過妳呢個情形.
搬左去新地址就換左個護士, 佢好有禮貌同好好人架.
不過我最近去過做抹片, 諗住又係要等1至2個鐘, 點知出符意料坐左5分鐘就有得睇, 重有不嬲抹片報告都係自己打電話去問, 今次竟然護士打嚟講, 可能太多人投訴而改善卦!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

ok law.我由陀b到生一路都睇佢.

首頁

尾頁

跳至