夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

。。。

大宅

同我問題一樣,婚姻無信任無辦法相處落去!猜忌,雙方都辛苦!

大宅

引用:有d長。我同老公係一見鐘情。第一次見大家

原帖由 ccgirlcc 於 15-01-17 發表
有d長。我同老公係一見鐘情。第一次見大家都諗住結婚。最後結婚。結左六年。中間發生過佢成晚唔見人第二朝 ...
其實你們大部分時間係sweet既,就係嗰個時候同佢好好傾下!講出你感受!比佢知你好無安全感!要佢比返信心你!要佢坦白講佢失蹤係去咗邊做咗咩!兩個人溝通好重要的!好好同佢傾下!你而家有咗亦會易亂唸!但你都要控制下自己!係好好溝通唔係發難

侯爵府

有d長。我同老公係一見鐘情。第一次見大家都諗住結婚。最後結婚。結左六年。中間發生過佢成晚唔見人第二朝 ...
你會唔會有強迫症?
人人都有自己秘密,佢唔講有佢既原因,點解做老婆既一定要知道?而且,你動不動就趕佢走,對你地既關係無好處喔

男爵府

aeaemama 發表於 15-1-17 18:34
其實你們大部分時間係sweet既,就係嗰個時候同佢好好傾下!講出你感受!比佢知你好無安全感!要佢比返信心 ...
有傾佢都知我邊個位過唔到。但佢只係會攬住我叫我唔好亂諗過左去咁。
通常我好少記起但有時電視做d差唔多的戲我就又火都黎。重覆又重覆。
當佢問幾時會忘記我話呢一世都會講or離婚再黎過

男爵府

岚月亮 發表於 15-1-17 19:02
你會唔會有強迫症?
人人都有自己秘密,佢唔講有佢既原因,點解做老婆既一定要知道?而且,你動不動就趕佢 ...
佢唔講我只好自己諗。秘密呢個唔會接受。因為佢係話番緊屋企之後唔聽電話到第二朝

子爵府

回覆:ccgirlcc 的帖子

你內心明白他必有鬼,你偏要他來告訴你這個鬼是甚麽?你其實並非想他告訴你他當天出軌了,而是希望他編一個超完美的藉口說明他沒有背叛過你。他很明白你,所以他怎樣都不肯說,他知道說一個謊言必有其他的問題隨之而來,因不是真的,結果就更會變成一發不可收拾。

放下吧,你們大部份時間都甜蜜,那時他有一個失誤,你就當是他迷路了,他回來重新肯定是愛你,他珍惜和你一起,所以選擇不說到底,發生了的你知道又如何?回不到去改變,不如就放下在過去,好好珍惜現在和他一起的時光,你執著令心魔不停來攻擊你,你不開心又何苦呢?未來是可以改變的,好好珍惜眼前,展望將來。加油。

mc <()>

大宅

有d長。我同老公係一見鐘情。第一次見大家都諗住結婚。最後 ...
咁即係佢幾耐之前無再出去玩到無聯絡呢?

別墅

回覆:心理有問題

同意樓上JM所講,不如放下,嘗試忘記啦。你有左,荷爾蒙會影響情緒,會容易喊容易激動容易亂諗嘢。都已經有了孩子,為左BB為左大家,試下原諒再俾次機會大家。
信任需要時間重建,明白你痛苦,但似乎你老公也真著緊呢個家,你唔開心,他也辛苦的。你一個念頭,可以成就三個人的幸福或相反。你諗諗,是否應該給大家一個機會?BB得來不易呀,一個小生命的產生,是很神奇的,和你老公多些去產檢睇BB超音波,應該多想開心事,你們會發覺大家已深深地連結在一起,一家人呀!血脈相連的一家人。要幸福,多想正面,多正能量。祝福你們。

瑪瑙宮

佢係咪以後唔再犯, 平日又對您好, 係就算喇, 又有個 BB .

您係咁掛响口, 遲早佢真係走左, 您又後悔.

珍珠宮

引用:你內心明白他必有鬼,你偏要他來告訴你這個

原帖由 mc 於 15-01-17 發表
你內心明白他必有鬼,你偏要他來告訴你這個鬼是甚麽?你其實並非想他告訴你他當天出軌了,而是希望他編一個 ...
jm看得很透分析很中肯⋯樓主加油

子爵府

我都曾經有一年時間好似你咁,係完全一模一樣

男爵府

多謝各位。大家都好有智慧。我都係搵人講下舒發下。基本上我都咁諗過左就算。
只係偶爾遇到又想起。

大宅

引用:Quote:aeaemama+發表於+15-1-17+18:34+其實

有傾佢都知我邊個位過唔到。但佢只係會攬住我叫我唔好亂諗過左去咁。
通常我好少記起但有時電視做d差唔多的 ...
放下啦,既然你明知佢偷食又無即時選擇分開。而家連BB都有埋,就原諒佢一次啦如果成日攞嚟講咪盞傷感情對件事又無幫助。唔好當呢件事係C6嘅話柄痛腳咁啦,其實好討厭

大宅

唔清楚又話要離婚, 到如果好清楚話比你知,係呀, 我去滾, 係咪唔洗離婚?

不如你問自己仲想唔想1齊先喇。。。

想既, 就要相信自己既眼光, 找回大家既信任, 當然, 要對方明白自己, 唔可以再玩失蹤。

首頁

尾頁

跳至