家事百科

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無人用過座地有轆的泠氣機(不是冷風機)

有無人用過座地有轆的泠氣機(不是冷風機),後面有喉散熱那款,好似"美的"有,但究唔究凍?好不好用?因儲物室無窗好熱,想買來給菲傭用!

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

都凍架, 不過好貴, 貴過同匹數既窗口式冷氣加安裝. 你重要考慮間房冇窗, 條散熱喉要點放,一定要駁去室外, 就咁放係屋內會令室內好熱.

原文章由 summum 於 08-5-9 15:58 發表
有無人用過座地有轆的泠氣機(不是冷風機)

有無人用過座地有轆的泠氣機(不是冷風機),後面有喉散熱那款,好似"美的"有,但究唔究凍?好不好用?因儲物室無窗好熱,想買來給菲傭用! ...

別墅

你是否用緊?會唔會好易壞?請問知唔知條喉有無7-8呎長,因我的儲物室出面有窗,可以搭出去?Thanks!

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

以前用過三洋(而家都冇出LU), 但主要用來抽濕同暖風, 都用左5-6年, 而家都重用緊.

美的呢隻我見過好似冇7-8呎咁長, 你試吓打去美的(36694823)問吓. 條喉唔夠長可以去五金舖買抽油煙機用既鋁質喉駁長.你只要諗掂點放得條喉唔太肉酸就得LA.

原文章由 summum 於 08-5-9 16:21 發表
你是否用緊?會唔會好易壞?請問知唔知條喉有無7-8呎長,因我的儲物室出面有窗,可以搭出去?Thanks!

首頁

尾頁

跳至