論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

琴日我去左間AGENCY到睇. 有8個工人見面 有5個就完約 3個斷約
有1個完約姐姐34YRS 佢好笑容 香港2年 但我擔心照顧BB精力問題
但我幾鐘意其中一個斷約姐姐23YRS 香港2年 佢話鐘意照顧小朋友 佢同我講唔做原因係要番印尼結婚 之後再番香港

咁我5月頭先要工人 我覺得OK

我屋企家庭成員 : 我+老公+老爺+奶奶 + 未出世BB (預4月出)

各位JM 如果比你揀 會揀完約定斷約?

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆:Charlottte 的帖子

完約。同得人地斷也可同你,結婚後又話要生仔。我的工人是三十几歲,有兩個仔,咁先有經驗照顧BB,二十几太后生唔定性。

子爵府

回覆:現成 VS 斷約

34歲果個, 有無問點解唔同而家個僱主續約?

大宅

有得揀,一定揀完約!

珍珠宮

完約難求。

男爵府

斷約

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

一定選完約

別墅

一定唔考慮23歲斷約。1)結婚不是合理斷約理由,滿約先結都可以啦,2)講到明結婚,返香港前大肚點算?3)太年輕唔定姓4)唔好信足interview 對話,起碼打個八折啦

男爵府

我個人覺得揀完約工人好d~ 斷約可以同人哋斷都可以同你斷ga~ and結婚萬一大肚埋仲麻煩~

男爵府

我覺得斷約理由都係老作, 唔好盡信..

Msolivialeung    發表於 15-1-27 07:59

別墅

完約那個好,斷約那個佢返印尼可能會唔回來,我生BB時試過工人no show,選人要小心。

大宅

引用:琴日我去左間AGENCY到睇. 有8個工人見面 有

原帖由 Charlottte 於 15-01-25 發表
琴日我去左間AGENCY到睇. 有8個工人見面 有5個就完約 3個斷約
有1個完約姐姐34YRS 佢好笑容 香港2年 但我擔 ...
我之前工人係hk 做9年同一僱主,但因為佢要放3个月假,前僱主5等得,所以完約9月尼我家!
我interview 佢有冇男友,佢肯定:冇!
後來尼到我家熟了先講,原來返3个月印尼5係探老豆,係去结婚仲要结5成!
成日对住我老公黑面,终於2个月突然炒我,攪到我“lei 咁hei” , 之後我决定5請local.....employ oversea maid.....but really stupid + little bit lazy.....但叫做冇黑面,有改善,起碼驚我炒,有6个月honey moon....我希望捱到9月阿b 返学,就算玩野都冇咁驚!

大宅

引用:琴日我去左間AGENCY到睇. 有8個工人見面 有

原帖由 Charlottte 於 15-01-25 發表
有1個完約姐姐34YRS 佢好笑容 香港2年 但我擔 ...
34yrs 如果有家庭負擔,又有笑容,又完約,可以考慮!但要問清楚like 5 like 湊
new born

大宅

引用:Quote:原帖由+Charlottte+於+15-01-25+發表

原帖由 markus128 於 15-01-26 發表
34yrs 如果有家庭負擔,又有笑容,又完約,可以考慮!但要問清楚like 5 like 湊
new born
完全同意!佢地唔做好多理由架。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

Charlottte 發表於 15-1-25 13:54

完約34YR好D. 我工人完約40YR. 揍BB無問題. 我俾9HR休息, 但佢好勤力, 每日睡6HR, 只用1HR致電回家, 其實時間都係做野.

首頁

尾頁

跳至