自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

睛靈勳章

如題。
想帶父母去政府醫院睇門診,第一次唔識過程,請指教。謝謝.

伯爵府

引用:如題。想帶父母去政府醫院睇門診,第一次唔

原帖由 Ahling2004 於 15-01-31 發表
如題。
打電話去你附近既政府門診,24小時電話錄音預約 不過好似要某個時間打先預約到,平時就咁打去多數都full哂

伯爵府

虎到金來勳章

回覆:請教如何帶老人家去政府醫院睇門診,登記。

一定要去門診登記左先有電話預约服務架。

在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

伯爵府

引用:一定要去門診登記左先有電話預约服務架。

原帖由 hhmum 於 15-02-01 發表
係?但我成家第一次睇都係就咁打電話去預約既 未試過登記呀

伯爵府

引用:一定要去門診登記左先有電話預约服務架。

原帖由 hhmum 於 15-02-01 發表
原來樓主話係醫院 我睇錯係政府街症既門診

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 hhmum 於 15-02-01 發表一定

原帖由 HKL.3 於 15-02-01 發表
一定要登記左先有得預約架!
通常登記完就有人教點打電話即場預約

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:Ahling2004 的帖子

政府醫院門診要有轉介信喎…你可以睇街症等佢轉介,然後有封信比你攞去醫院登記…兩星期內有醫院再寄信比你真正見醫生嘅日期,到時你帶埋封轉介信一齊去比醫生睇就ok 架喇

大宅

睛靈勳章

謝謝各位.

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 hhmum 於 15-02-01 發表一定

原帖由 HKL.3 於 15-02-01 發表
你有用過果一區既服務,就唔駛登記,已有資料,例如睇過急症。

瑪瑙宮

引用:如題。想帶父母去政府醫院睇門診,第一次唔

原帖由 Ahling2004 於 15-01-31 發表
如題。
你帶老人家身份證去各區任何一間左馬會診所。去登記左先。佢地將資料入左電腦。先可再每次用電話預約。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

首頁

尾頁

跳至