自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

我個仔今年9月就讀n班喇!咁一直打算返全日就我阿媽幫我湊,我出返嚟做野既,咁點知全日就full左,得返半日,近排同親阿媽傾湊b既野,佢完全冇正面答過我,講左兩句就扯開話題又講第二d, c6就話擺明唔想幫我湊啦!咁我照直問啦!當面問又扯開話題,WhatsApp問又唔覆,咁我覺得佢係唔想湊,我都冇必要安排個仔近娘家返學啫,雖然唔係好遠,車程要半個鐘,但起碼阿仔返左學我可以返屋企做下家務丫,問題嚟喇!而家先揾學校,仲有冇學校會收?

公爵府

長全日IN 都幾百個 waiting , 而家搵長全日的機會好微

BTW 吾好叫自己做貧窮媽媽呀, 你應該叫自己做富貴媽媽, 吾好睇少語言的力量

JP930    發表於 15-2-19 17:05
joetreemo    發表於 15-2-18 15:48
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

水晶宮

引用:長全日IN 都幾百個 waiting , 而家搵長全日

原帖由 shareholder 於 15-02-17 發表

長全日IN 都幾百個 waiting , 而家搵長全日的機會好微
我唔係諗住報全日,如果我自己湊,半日都得啦!點解係富貴媽媽?我唔明

公爵府

引用:我個仔今年9月就讀n班喇!咁一直打算返全日

原帖由 貧窮媽媽 於 15-02-17 發表
我個仔今年9月就讀n班喇!咁一直打算返全日就我阿媽幫我湊,我出返嚟做野既,咁點知全日就full左,得返半日 ...
依家先搵全日肯定無

男爵府

我個仔今年9月就讀n班喇!咁一直打算返全日就我阿媽幫我湊,我出返嚟做野既,咁點知全日就full左,得返半日 ...
Sorry我有少少唔明,今年9月n唔係一早已經confirm左?點解會突然無全曰班?

子爵府

回覆:而家先報幼稚園?

試下啦!可能🈶機會呢!

公爵府

不過有半日收都不錯了,起碼有3小時free
你阿媽又係,湊唔湊都講聲丫,等你有個更好的預備

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可以照報, 不過我諗全日制有位的機會唔大了

公爵府

貧窮媽媽 發表於 15-2-17 15:58
我唔係諗住報全日,如果我自己湊,半日都得啦!點解係富貴媽媽?我唔明

...
半日N有機會, 逐間打去問, 有就有無就無, 吾叫富貴媽媽, 都吾好叫貧窮媽媽啦
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

水晶宮

引用:Quote:原帖由 貧窮媽媽 於 15-02-17 發表我

原帖由 apple_love 於 15-02-17 發表
Sorry我有少少唔明,今年9月n唔係一早已經confirm左?點解會突然無全曰班?

...
係,11月已經話全日冇位,半日班收左我個仔,咁嗰時我諗讀一年半日睇下k班可唔可以轉返全日,可以就k班先阿媽幫我湊,我做多一年ftm, 但近排同阿媽傾親呢個話題佢就耍太極,令我c6覺得佢直頭唔想幫我湊,咁我咪諗住自己繼續湊,不如揾間學校近我地屋企囉

水晶宮

引用:Quote:原帖由 貧窮媽媽 於 15-02-17 發表我

原帖由 yl88 於 15-02-17 發表
不過有半日收都不錯了,起碼有3小時free
你阿媽又係,湊唔湊都講聲丫,等你有個更好的預備 ...
佢搞到我而家好無助,唉,我都仲未知佢湊唔湊,問親都答非所問,一係直頭唔覆,我都係想得個知字啫

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

等開學再諗,有D有機會挨唔到唔讀等K先再讀

水晶宮

引用:等開學再諗,有D有機會挨唔到唔讀等K先再讀

原帖由 fanny3315 於 15-02-17 發表
等開學再諗,有D有機會挨唔到唔讀等K先再讀
即係n班開學等d全日既退學?

水晶宮

引用:+本帖最後由+shareholder+於+15-2-17+15:56

Agreed, 我媽自細敎,唔好成曰呻窮呻慘,越講越窮

公爵府

引用:Quote:原帖由+shareholder+於+15-02-17+發

原帖由 eggcarol 於 15-02-17 發表
Agreed, 我媽自細敎,唔好成曰呻窮呻慘,越講越窮
同意!要正面思想!

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由 yl88 於 15-02-17 發表不過有

佢搞到我而家好無助,唉,我都仲未知佢湊唔湊,問親都答非所問,一係直頭唔覆,我都係想得個知字啫

...
你有冇提要俾錢佢?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

貧窮媽媽 發表於 15-2-17 16:10
係呀,上年我個女報K個時間幼稚園問佢報唔報埋N,話一有人退學就有位可以俾佢讀
因為有D小朋友仲未適應到不停喊,父母又唔忍心,所以退學

pomanlife    發表於 15-2-17 16:14

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

貧窮媽媽 發表於 15-2-17 16:10
如果今年9月開學, 依家已經注晒冊喎, 返左學一定有人退學, 或者黎緊呢幾個月會有唔同學校放出waiting offer出黎, 有人可以轉到心儀學校退學都未定

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

fanny3315 發表於 15-2-17 16:14
係呀,上年我個女報K個時間幼稚園問佢報唔報埋N,話一有人退學就有位可以俾佢讀
因為有D小朋友仲未適應到不停 ...
或者返左學多病, 就會退學

公爵府

引用:+本帖最後由+shareholder+於+15-2-17+15:56

所以你叫持股人?
可否分享你有咩股係手?

pomanlife    發表於 15-2-17 16:17

首頁
12345...8

尾頁

跳至