母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

媽媽真偉大

子爵府

爸B勳章

引用:媽媽真偉大

原帖由 新橙媽媽 於 15-02-27 發表
媽媽真偉大
thx ar

My child, you hold the whole of my heart in your small hands

男爵府

回覆 SandyCPS 的帖子

好感動

大宅

回覆:SandyCPS 的帖子

子爵府

爸B勳章

引用:回覆 SandyCPS 的帖子好感動

原帖由 Maygo 於 15-02-27 發表
回覆 SandyCPS 的帖子

好感動
thx

My child, you hold the whole of my heart in your small hands

子爵府

爸B勳章

引用:

原帖由 vanlentina 於 15-02-27 發表

大宅

你好叻!冇人幫真係唔容易!我姐姐放假我覺得好辛苦,我囡一歲,只早上埋身一餐,之前佢咬我我話咗佢兩次之後唔肯埋身,無論醒或瞓我一抱佢埋我心口度都推開我喪喊,已經三日了,冇佢啜泵奶產量都少咗,又泵耐咗,好慯心,佢唔要我.....唔知點做佢先會啜我,冇得餵到自然離乳

大宅

查資料睇奶泵泵力不足,點知睇到你呢個超級鼓舞人心嘅帖!
好犀利好偉大!我第一胎全人奶18個月,現時都已經全人奶10個月,不過係在職媽咪。好難平衡自己工作、興趣同兩個小朋友需要,如果唔係有我爸媽幫手,我真係撐唔到咁耐!希望大家一齊努力啊~

子爵府

爸B勳章

sam_wong 發表於 15-3-4 09:30
你好叻!冇人幫真係唔容易!我姐姐放假我覺得好辛苦,我囡一歲,只早上埋身一餐,之前佢咬我我話咗佢兩次之 ...
都唔係咁講既!佢自己唔食,都算係自然離乳啦!若您專登同佢戒,佢都要時間適應,反而佢咁樣係算佢自己決定唔食,唔會失去安全感。

您囡囡都1診啦!佢唔埋黎食就算啦!迫唔黎既。
如果您想泵俾佢食,就要努力些泵了。但您自己就自辛苦D囉!
如果係我,我就由佢,順其自然算。
我覺得您咁都算係自然離乳架!
不如享受下同佢一起的時光吧!

子爵府

爸B勳章

jestella 發表於 15-3-4 13:04
好犀利好偉大!我第一胎全人奶18個月,現 ...
其實埋身食得仲清過泵架!我第一胎時都試過泵,也有試過泵都成四五安一邊。但亦有試過泵唔到卻埋身餵到。

您要返工,餵到咁耐都好叻啊!

加油啊!

大宅

引用:查資料睇奶泵泵力不足,點知睇到你呢個超級

原帖由 jestella 於 15-03-04 發表
好犀利好偉大!我第一胎全人奶18個月,現 ...
我同你相似,我第一胎做泵媽18個月之後有咗掛泵,第二胎努力埋身但要返工,每日只可早上埋身食一餐,阿女見到支奶好開心但係我一餵佢佢推開我,你要加油啊!

大宅

引用:Quote:sam_wong+發表於+15-3-4+09:30+你好

原帖由 SandyCPS 於 15-03-05 發表
都唔係咁講既!佢自己唔食,都算係自然離乳啦!若您專登同佢戒,佢都要時間適應,反而佢咁樣係算佢自己決定 ...
多謝你的安慰,我上一胎全泵都泵咗年半,以為今次會成功點知餵咗一年都要全泵。我希望可以堅持到泵,因為有個大想花多d時間同佢玩同跟功課

子爵府

回覆:老三2歲了

佩服! 3個人奶B,1湊3 !我都唔敢相像我囡囡有日唔飲係點, 歲半的她仲好愛飲我啲奶奶, 問佢奶奶好唔好味? 佢會笑住拎頭 , 有點矛盾

大宅

超勁!十年餵奶生涯真不易過!

子爵府

爸B勳章

引用:Quote:原帖由 SandyCPS 於 15-03-05 發表都

原帖由 sam_wong 於 15-03-05 發表
多謝你的安慰,我上一胎全泵都泵咗年半,以為今次會成功點知餵咗一年都要全泵。我希望可以堅持到泵,因為有 ...
全泵都係食人奶,都好叻啦!!!

子爵府

爸B勳章

引用:佩服! 3個人奶B,1湊3 !我都唔敢相像我

原帖由 bbasco 於 15-03-05 發表
佩服! 3個人奶B,1湊3 !我都唔敢相像我囡囡有日唔飲係點, 歲半的她仲好愛飲我啲奶奶, 問佢奶奶好唔好 ...
您囡囡好搞笑喎
我諗佢係講好味,攪錯左擰頭同點頭啫

子爵府

爸B勳章

引用:超勁!十年餵奶生涯真不易過!

原帖由 cherryttt 於 15-03-06 發表
超勁!十年餵奶生涯真不易過!
係呀真係唔易過

大宅

SandyCPS 發表於 15-2-26 23:47
話唔辛苦就呃您嘅!

一湊三同餵母乳, 有的共通㸃:

大宅

引用:Quote:原帖由+jestella+於+15-03-04+發表查

原帖由 sam_wong 於 15-03-05 發表
我同你相似,我第一胎做泵媽18個月之後有咗掛泵,第二胎努力埋身但要返工,每日只可早上埋身食一餐,阿女見 ...
我兩個囡都可以埋身/奶樽自由切換。妹妹食輔食太好,埋身飲奶奶量唔多,每逢長假結束,我就要密密泵補倉,感覺好似泵多奶過埋身餵呢。諗緊一歲後慢慢戒奶……

複式洋房

好勁!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊