自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:cathy247 的帖子

你個目的味好清楚, 唔通我睇錯

複式洋房

引用:Quote:cathy247 發表於 15-2-22 22:01 你都

原帖由 tammy2008 於 15-02-22 發表
唔少 jm 誤會, 我諗係因為妳 #1 自己咁打 :
" 咁我就係$70個件拍賣品度留言 問下可以幾點交收 順便睇下如果 ...
多謝你睇得咁清楚 我只係打算 就算佢答75我都照交易啊

子爵府

引用:Quote:原帖由 laukkk 於 15-02-22 發表其實

原帖由 cathy247 於 15-02-22 發表
都係佢既其實有咩所謂 唔知佢係嬲咩
你咁啱係佢另一間店問比佢知道啫,咁佢可能以為你仲有去其他seller度問呢?

Jm你都係無謂咁上心啦!

水晶宮

cathy247 發表於 15-2-22 22:39
多謝你睇得咁清楚 我只係打算 就算佢答75我都照交易啊
拿拿, 即刻出事啦....

快d改番佢啦....

複式洋房

引用:你個目的味好清楚, 唔通我睇錯

原帖由 0o千雪o0 於 15-02-22 發表
你個目的味好清楚, 唔通我睇錯
打算問下 絕無拖拉講價 咁真係都有問題嗎?

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 小豬澄 於 15-02-22 發表佢都

下次我一定會醒啲 但今次我真係想知我衰咩 係我問題我實改 下次我一定會謹慎又謹慎先聯絡賣家 但咁小事佢有 ...
如果硬要講衰d乜 未就係撞正個小氣的賣家
未交易轉軚好平常

水晶宮

MMQ 發表於 15-2-22 22:39
你咁啱係佢另一間店問比佢知道啫,咁佢可能以為你仲有去其他seller度問呢?

Jm你都係無謂咁上心啦!

其實淘寶都係一樣架...

同一批相, 篇幅90%相似既, 仲要係同一發貨區, 幾乎99%都係同一店家來架....

開頭我唔知都照問, 不過唔係因為價錢, 係因為a店無貨咪去 b店問, 又去c店 d 店咁不停問, 攪到佢地自己爆話用同一堆相都係同一家店.... 叫我唔洗再問....

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 0o千雪o0 於 15-02-22 發表你

打算問下 絕無拖拉講價 咁真係都有問題嗎?
講真有d人好憎講價 小本生意賺唔多
我自己都做網上買賣 其實都係一句 小本生意無得平
但有d人真係會好唔中意 會叫你同平個間買唔做你生意

大宅

回覆:cathy247 的帖子

例如,
你去百佳 包紙巾寫明15蚊
人地話無貨叫你聽日先買。
咁你就答好啦, 你幫我keep起住先啦。
之後你去到watson
見到包野寫住10蚊
咁大家都知兩間野都係李生
唔通你同百佳講, watson 都係李生
你平5蚊比我啦

講到尾都係明買明賣。

複式洋房

小豬澄 發表於 15-2-22 22:44
但有d人真係會好唔中 ...

所以我咪無問囉 諗下都有罪咩

複式洋房

0o千雪o0 發表於 15-2-22 22:51
例如,
你去百佳 包紙巾寫明15蚊
人地話無貨叫你聽日先買。

你講得岩 我一定唔會叫佢平比我 但依家個CASE咪就係尖沙咀watson $15同旺角watson $10囉
你同一個人 係你自己OFFER到$70 我點知你係打錯價錢定點 問下係咪有罪?
我當時只係打過:請問係$70定$75?你又點理解做我要講價呢?我想要了解清楚你賣咩價
你話75就75 70就70 FINE!5蚊都要拗你以為我係你?

做賣家小氣成咁態度又差搵鬼幫襯你!

定係你$75同70根本係兩批貨質素有分別先發爛渣唔賣呀

複式洋房

小豬澄 發表於 15-2-22 22:44
但有d人真係會好唔中 ...

唔好意思 語氣差左 但請你睇返我既回覆 三個帳號 兩個價錢都係同一個人比到既OFFER 我先會有咁既諗法

伯爵府

做人唔好太執著
優悠在澳洲

公爵府

回覆:YAHOO拍賣化妝掃賣家態度奇差 仲恐嚇我唔好亂講野!

唔俾買兩枝嫁
我成日都一樣野唔同店買
一個我都個我家姐 對比下 有咩問題
好彩我無係依個人到買姐 唔係無lala俾佢咁對待話哂都叫客吖 問句廢話有咩問題?好多網店都係咁態度差到好似我欠佢咁 又五時花六時變 可能諗住網店唔見樣可以hea做掛 抵依d人成世唔發圍唔做野去到邊都一定無成功

公爵府

引用:做人唔好太執著

原帖由 jump.jump 於 15-02-23 發表
做人唔好太執著
又唔係咁講喎 我都成日上網買野 我都試過咁 真係好嬲架無lala好似自己錯咁
情況就好似平時買野d sales咁 一入去講廣東話好似欠左佢地咁 黑哂面

伯爵府

skyfree333 發表於 15-2-23 08:25
又唔係咁講喎 我都成日上網買野 我都試過咁 真係好嬲架無lala好似自己錯咁
情況就好似平時買野d …
佢鞋口鞋臉態度差係佢錯,但如果你因為佢個衰樣氣頂一日未即係糟質自己,小事由佢啦,無痕無痛無 SIT 錢的話唔需要太計較
優悠在澳洲

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:YAHOO拍賣化妝掃賣家態度奇差 仲恐嚇我唔好亂講野!

有平梗買平,又未確定,又分分鐘同一人,你去試下問,好正常喎!不過,你貪平少少,唔怕假貨?話曬用在自己面上

複式洋房

引用:Quote:skyfree333 發表於 15-2-23 08:25 又

原帖由 jump.jump 於 15-02-23 發表
佢鞋口鞋臉態度差係佢錯,但如果你因為佢個衰樣氣頂一日未即係糟質自己,小事由佢啦,無痕無痛無 SIT 錢的 ...
我無嬲喇 係個下有啲激心姐
大家做seller 佢可能有佢難處我都明
但係咪咁小事話唔賣就唔賣咁小氣都無問題呢

複式洋房

引用:有平梗買平,又未確定,又分分鐘同一人,你

原帖由 foggyao 於 15-02-23 發表
有平梗買平,又未確定,又分分鐘同一人,你去試下問,好正常喎!不過,你貪平少少,唔怕假貨?話曬用在自己 ...
我已經睇緊iherb 喇

複式洋房

引用:唔俾買兩枝嫁我成日都一樣野唔同店買一個我

原帖由 skyfree333 於 15-02-23 發表
唔俾買兩枝嫁
我成日都一樣野唔同店買
一個我都個我家姐 對比下 有咩問題
你放心我無咁傻為個咁既人嬲咁耐
我媽成日話嬲人發脾氣會死好多細胞

首頁

尾頁

跳至