懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

而家38週,今日下晝底褲濕左一撻,之後一路都覺得好似未痾清小便咁,但係底褲無再濕,請問係咪穿羊水呀?因為有B型鏈球菌,好驚慢慢穿水而唔識分呀!

男爵府

引用:而家38週,今日下晝底褲濕左一撻,之後一路

原帖由 candy2015bb 於 15-03-05 發表
而家38週,今日下晝底褲濕左一撻,之後一路都覺得好似未痾清小便咁,但係底褲無再濕,請問係咪穿羊水呀?因 ...
我而家都37週。
我產檢問過助產士呢個問題。
佢話穿羊水就會有boom一聲及個感覺一定爆左嘢咁,而濕就一定成條褲濕哂。唔會咁少。
而漏羊水就會好似你個情況咁一撻,但感覺控制唔到流岀嚟,唔會只係一次。會連續或一陣又會流過。

別墅

而家38週,今日下晝底褲濕左一撻,之後一路都覺得好似未痾清小便咁,但係底褲無再濕,請問係咪穿羊水呀?因 ...
我個時就係咁,只係突然好像小便一下,流出黎,得5元大的範圍,跟住又係學你估估下,又等好耐,都無再出羊水,就係咁當時唔識野,半夜捱到第二朝先問我媽,都有成7個鐘,佢叫我咪估,仲唔快去醫院,我馬上去,結果,真係穿左水,所以,唔好以為好似拍戲咁,流到成腳都係,所以唔想估,就去醫院check下,安心d.

民房

回覆:LOVERBOY 的帖子

我今早去完廁所,底底都好乾淨吖!十分鐘後換衫時,發現底底有撻五蚊甘大嘅水漬!但我係感覺唔到佢流出嚟嘅!之後十點幾,又發現底底有兩小滴!
但十點幾後,到宜家12個鐘,底底都無再發現喇!
甘,我要唔要去醫院check下??
有無人試過?

大宅

回覆:點分穿羊水?

漏羊水之後會唔會陣痛架?
我都有b鏈…😦
今日醫生話隨時生得,穿水一定要立刻去醫院打坑生素…

大宅

我38w 幾,有時底底都有水印,我估係分泌物啩~我都唔識分!

大宅

我都就38wk,有b鍊,都好驚穿左水都唔知

別墅

育兒性格勳章

回覆:candy2015bb 的帖子

我昨日就係咁,我36w,落巴士條底褲、裙、襪褲濕咗!
跟住去咗法國醫院check,醫生話係分泌!
穿水會一係好多或keep住滲出嚟

伯爵府

試下用力咳下,會唔會有水滲出?

複式洋房

我禽晚入左院檢查喇,不過醫生話應該係分泌物。

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

咁真係要小心d喇

首頁

尾頁

跳至