親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

暑假會到倫敦,上網看住宿很貴,請問有没有budget accommodation好介紹,最好近火車站. 另外,有没有jm參加過由倫敦出發到附近遊覽三四天的local tours?有哪些agent較可靠?

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

我住過TUNE HOTEL, 近KING'S CROSS, 但房超細
不過就新淨, 有LIFT, 有WIFI, 間房仲睇到日出

最尾住GRAND PARK PADDINGTON, 房夠大, 又係新淨, 但就無甘近火車站

大宅

回覆 seangying 的帖子

Thank you very much

男爵府

開心吸收勳章

seangying 發表於 15-3-17 10:34
我住過TUNE HOTEL, 近KING'S CROSS, 但房超細
不過就新淨, 有LIFT, 有WIFI, 間房仲睇到日出:lover ...

我每次去london 都係住呢間酒店O架!!!
距離paddington station 都只不過係行10分鐘O者, ok 啦

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

引用:Quote:seangying+發表於+15-3-17+10:34+我

原帖由 BabyRonXo 於 15-03-18 發表
我每次去london 都係住呢間酒店O架!!!
距離paddington station 都只不過係行10分鐘O者, ok 啦
...
因為我最尾兩晚先住,所以無行過去火車站,只行過去另一underground

男爵府

開心吸收勳章

seangying 發表於 15-3-18 10:57
因為我最尾兩晚先住,所以無行過去火車站,只行過去另一underground

我通常離開英國, 都會揀O係paddington 坐heathrow connect, 好方便.

大宅

hashtag影視迷勳章 畀面勳章

水晶宮

回覆:hinhinmami 的帖子

Ibis Euston (budget hotel)

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

男爵府

回覆 CINDYC 的帖子

請問Ibis Hotel多少錢一晚,近火車站或地鐵站嗎?

水晶宮

引用:回覆 CINDYC 的帖子請問Ibis Hotel多少錢一

原帖由 lamb2003 於 15-03-26 發表
回覆 CINDYC 的帖子

請問Ibis Hotel多少錢一晚,近火車站或地鐵站嗎?
火車,地鐵都到,行3-5分鐘好方便. 如坐euro star - St Pancras 行10-15分鐘。妳上booking .com望下 http://www.booking.com/hotel/gb/ibislondoneuston.en-gb.html?sid=ee26d4db07216c87dee50157823ecc93;dcid=1;no_rooms=1;req_adults=2;req_children=0& 我唔記得幾錢但一定唔貴。

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

水晶宮

回覆:lamb2003 的帖子

要留意一般double bed房間比較細,我住過相中這種。

大宅

請問你們是直接跟酒店定,還是在agoda之類的網上定?

大宅

我揀左住民宿..好近地鐵..但因為想平少少所以揀左遠少少既地方...

伯爵府

引用:我揀左住民宿..好近地鐵..但因為想平少少所

原帖由 yaukayi 於 15-04-09 發表

我揀左住民宿..好近地鐵..但因為想平少少所以揀左遠少少既地 ...
可否介紹民宿?thanks

大宅

回覆 do-re-me 的帖子

http://www.mikikolondon.com/

我訂左哩間..佢有幾個地方揀...你睇下呀!

女主人係香港人黎嫁!!

伯爵府

引用:回覆 do-re-me 的帖子http://www.mikikolon

原帖由 yaukayi 於 15-04-15 發表

http://www.mikikolondon.com/
這價錢for民宿太貴了

大宅

哩個價錢符合到我...我覺得OK!!我換貴左GBP計返都係大約$800一晚...

首頁

尾頁

跳至