親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一次去新加坡因為同行十個人(有大有細),有幾個問題想問下,希望有去過既姐妹可以解答:

1. 請問環球影城內的遊戲啱唔啱5-9歲小孩玩?
2. 請問由BIRDPARK去夜間動物園坐接駁巴士車程要幾耐?
3. 新加坡有沒有夜市?即宵夜
4. 新加坡買啤酒是否很難/貴?
5. 我同行有4位小朋友,請問大家有咩好介紹呢?

侯爵府

引用:第一次去新加坡因為同行十個人(有大有細),

原帖由 CARMEN-LUI 於 15-03-14 發表
第一次去新加坡因為同行十個人(有大有細),有幾個問題想問下,希望有去過既姐妹可以解答:

1. 請問環球影城內 ...
如果小朋友啱玩刺激既,uss 絕對啱玩~ 上次我個女7歲去~ 但佢細膽,咩都無玩
可以去China town宵夜
啤酒可以去supermarket 買
有小朋友可以去玩luge & skyride, singapore zoo, river Safari, 如果小朋友細(6歲以下)可以去kids stop, adventure cove 玩水~

大宅

大宅

環球好似廸士尼一樣咁多人,都有遊戲小朋友啱玩。宵夜您可睇下酒店近邊。啤酒要搵超市買啦!不過消費一定比香港貴

男爵府

好媽媽勳章

引用:第一次去新加坡因為同行十個人(有大有細),

原帖由 CARMEN-LUI 於 15-03-14 發表

1. 請問環球影城內 ...
新加坡買啤酒不難但貴。超市最平Tiger啤都好似要幾蚊坡紙。旅遊点如Night Safari 要hk$80幾一罐

All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

大宅

嘩~幾蚊坡紙咪幾十蚊!!!真係超貴呀~
咁又想問下上網卡是否周街都有得買架,有咩牌字好介紹?

大宅

引用:嘩~幾蚊坡紙咪幾十蚊!!!真係超貴呀~咁又想

原帖由 CARMEN-LUI 於 15-03-16 發表
嘩~幾蚊坡紙咪幾十蚊!!!真係超貴呀~
咁又想問下上網卡是否周街都有得買架,有咩牌字好介紹?
...
我在T2出閘左邊有間大华銀行(UOB) 買上網咭18Sg,5天plan.每天2G

首頁

尾頁

跳至