親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問是否在高雄機場買電話卡? 是否包數據及note 3可以用? 有沒有介紹?

是否在機場用港幣換台幣比較好?

侯爵府

台北, 台中機場都有好多唔同電訊公司賣上網同電話 (三星機冇問題), 高雄機場都唔應該擔心喇, 佢地網頁都有指出中華電信.
http://www.kia.gov.tw/traveller/post.asp

至於換錢, 去到當地機場換就得.

07mama    發表於 15-3-19 11:25

複式洋房

台幣的話~去到機場用atm 禁錢最抵

cocoyang    發表於 15-3-19 15:40
07mama    發表於 15-3-19 11:26

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:請問是否在高雄機場買電話卡

原帖由 07mama 於 15-03-19 發表
請問是否在高雄機場買電話卡? 是否包數據及note 3可以用? 有沒有介紹?

是否在機場用港幣換台幣比較好?
高雄得一間電訊公司, 要排隊等好耐先開通到, 如果唔怕等可以係機場攪, 唔想等既可以出市區攪

大宅

引用:Quote:原帖由 07mama 於 15-03-19 發表請問

原帖由 shinku 於 15-03-19 發表
高雄得一間電訊公司, 要排隊等好耐先開通到, 如果唔怕等可以係機場攪, 唔想等既可以出市區攪

...
其實高雄機場有櫃位代賣遠傳卡,但貴少少。一樣係無限上網,
佢唔係遠傳專賣店。

高雄機埸專賣店只有中華。

如果大家係有要求既,唔好買中華,成日無網絡,我朋友係台北,高雄都中過伏。

另外,出市區專門店都可以買到3g 無限上網

男爵府

多多慶 發表於 15-3-19 12:35
佢唔係遠傳專賣店。
有朋友見意只買5天WIFI蛋, $18X基本上不會打IDD 回香港的, 要聯絡都只是WHAT'S APP
但, 跟包車司機聯絡只用LINE訊息真的可行?

大宅

引用:Quote:原帖由 shinku 於 15-03-19 發表高雄

原帖由 多多慶 於 15-03-19 發表
佢唔係遠傳專賣店。
吾用中華有其他選擇嗎?高雄機場是否有其他電訊接收好d

大宅

引用:Quote:原帖由 多多慶 於 15-03-19 發表其實

原帖由 phoebekk 於 15-03-19 發表
吾用中華有其他選擇嗎?高雄機場是否有其他電訊接收好d
咪就係“遠傳”囉,7天門市賣 500台幣,機場代賣店要賣600。

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

07mama 發表於 15-3-19 12:40
有朋友見意只買5天WIFI蛋, $18X基本上不會打IDD 回香港的, 要聯絡都只是WHAT'S APP
但, 跟包車司機聯絡只用 ...
5天WIFI蛋 $18X 貴啦,係台灣買電話卡,
五日任上都唔駛一百蚊 HKD

男爵府

引用:機場裡面就有賣電話卡的地方,換錢的話就在

原帖由 fc02207990 於 15-03-20 發表
機場裡面就有賣電話卡的地方,換錢的話就在臺灣銀行換就好
機場裡面都有的 ...
朋友說用有銀聯標誌的提款卡提款,手繼費每次只是20港元,是否比機場銀行好?

男爵府

陪月勳章

多多慶 發表於 15-3-19 15:38
咪就係“遠傳”囉,7天門市賣 500台幣,機場代賣店要賣600。
代賣店 位置近邊? 間舖叫咩名? 搞嘛要幾耐因趕時間

複式洋房

hebe2010 發表於 15-3-24 23:26
代賣店 位置近邊? 間舖叫咩名? 搞嘛要幾耐因趕時間Up....

首頁

尾頁

跳至