嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

BB超重點算

我的BB還有幾天才足四個月,但己有7.6kg,食S26金裝,今天六歺,歺歺六安,請問是否太肥,怕不怕?

子爵府

Re: BB超重點算

Yeungyeung 寫道:
我的BB還有幾天才足四個月,但己有7.6kg,食S26金裝,今天六歺,歺歺六安,請問是否太肥,怕不怕?

我個仔仔3個月已經有7.2kg!
4個月就8.2喇!
但姑娘都無話超重wor,只係就黎出警戒線o者!
飲六安ok啦,唔駛刻意同bb減肥呀!

複式洋房

Don't worry ... my BB was 7.9kg during his 4-month old, took A+ 5 meals @6 oz daily at that time. Their weight will only raise steadily from 5-month onwards. He is now 8-month old and weight 9.5kg.

子爵府

好媽媽勳章

Don't worry wor~~~~
My baby 7.01kg,when she is 4 months,she drink S-26 8oz for 5-6 times per day!!!

不要五十步笑一百步;不要看見人地眼中既刺而忘記了自己眼中的樑木;做人要對得住自己~

洋房

No worry wor, my BB is 9.24kg when he was only 4mth2wks. He is now 5 months old with 10kg
11 Dec 2003 3.55kg 19 Mar 2004 8.23kg 24 Apr 2004 9.24kg :-o :-o

別墅

我個女4個月大的時候都9.15kg啦, 健康院個個姑娘都話佢係大件bb, 而且以佢長度計算重量已經達到頂點, 所以唔好再比佢肥, 但係醫生又叫我唔好擔心, 如果bb2/3歲仍然是這樣的比例才要考慮替她減肥, 所以你都毋須擔心.

男爵府

視乎佢幾高, bb過左一歲半年先重一磅, 我個仔四個月都18磅, 而家大左咪臉尖尖, 出牙呢半年唔會點重, 過左半歲又有病, 兩日都無1-2lbs架...

子爵府

我bb三個月時7.3kg, 姑娘只係話佢高大咋, 到四個月時7.8kg, 我覺得佢重得少左添呀, 二三歲前重d唔怕架, 唔會太誇張就得啦!
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

首頁

尾頁

跳至