自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

韓國製造,細細部,覆蓋700尺範圍。
仲要唔洗換filter

大宅

回覆:Adamakbaby 的帖子

用緊,不過我擺係房,不用換filter,洗就得

大宅

引用:用緊,不過我擺係房,不用換filter,洗就得

原帖由 MsKi 於 15-04-24 發表
請問有冇用?幫唔幫到鼻敏感?

大宅

回覆:Adamakbaby 的帖子

只係覺得空氣清新咗,我都有勁鼻敏感,作用不大

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

引用:用緊,不過我擺係房,不用換filter,洗就得

請問可以講多d嗎?例如幾耐洗一次同價錢,thx!因我用緊果部要換過濾網的同有味!

大宅

任何空氣清新機,可以講,部機附近既空氣塵埃係有抽入去過濾左。但並唔可能好大範圍。雖然有空氣流動但未必可以帶動微粒。

大宅

引用:Quote:原帖由+MsKi+於+15-04-24+發表用緊,

原帖由 boboblublu 於 15-04-24 發表
請問可以講多d嗎?例如幾耐洗一次同價錢,thx!因我用緊果部要換過濾網的同有味!

...
我淨係知2000蚊有找~~細細部,範圍夠大。
Bb 就黎出世~~好想搵部幫幫手

大宅

引用:只係覺得空氣清新咗,我都有勁鼻敏感,作用

只係覺得空氣清新咗,我都有勁鼻敏感,作用不大
即係一d鼻敏感都沒有改善嗎?

複式洋房

回覆:有冇人用過?幫幫手

想改善鼻敏感,
建議你買部有HEPA 隔塵網既空氣清新機(即大大部果d,幾年要換隔塵網果d),
係有幫助的。
如果鼻敏感嚴重,仲要幫部機加3M既隔塵網。(說明書話2個月換一次,我初初無請菲傭就3個星期換一次,依家有菲傭日日吸塵就over 1 個月先換都得)

我同我老婆用左後係小左發作,個鼻一痕就知個隔塵網到期。

除此以外,用鹽水洗鼻都有幫助的。

首頁

尾頁

跳至