論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

經荃灣海X請了個海外印印,interview 時已再三講解清楚是需要照顧兩個小孩,一個快兩歲,一個是初生。
印印做了四個月,其間根本做不到要求要做的事項。
上星期因印印 performance 及另外一些嚴重行為,我開除了她,將她帶回 agent 處。
一切手續辦好後,本以為姐姐會等時候回印尼。但估不到幾日後,居然有新僱主請了她。
若你是這個多星期內經荃灣海X,請了一個 26 歲的印印,請你特別小心。她真的不懂照顧小孩,她親口回覆她討厭及接受不了嬰兒的哭聲。亦不能夠一邊照顧初生,另一邊照顧小孩。而她亦不懂煮飯餸,後來都是我的陪月教她煮的。
我自己已經受過罪,我真不想再有人如我一樣!

大宅

回覆:carmenkm1127 的帖子

珍珠宮

引用:經荃灣海X請了個海外印印,interview 時已

原帖由 carmenkm1127 於 15-04-27 發表
經荃灣海X請了個海外印印,interview 時已再三講解清楚是需要照顧兩個小孩,一個快兩歲,一個是初生。
印印 ...
好明顯agent呃僱主話佢係完約/太太唔做唔用佢,呃人識湊小朋友,海外印借好多錢黎

所以點解我會好快手即炒個唔識湊細路既賤印,我廢時個賤agent呃人話佢係香港做左幾個月,識廣東話同湊小朋友,呃人話太太唔要佢
事實佢廣東話唔掂,唔識湊,就算有人in佢, 我相信佢跟本唔合格

我同c6 傾左好耐,與其比條賤印當我呢度係訓練中心,快手止蝕,揾個新既好過

話咩識做家務,連窗都唔識抹,地又是但咁掃,廁所同廚房地下唔叫唔掃,洗地同我寫大字,仲要用手拿地拖頭,唔進化,叫左幾十萬次都唔改

珍珠宮

引用:經荃灣海X請了個海外印印,interview 時已

原帖由 carmenkm1127 於 15-04-27 發表
印印 ...
呢啲咪正pk囉,唔中意細路,又要簽約

同我件賤印一樣囉,我仔扭計佢攪唔掂,拿起面嫌我仔煩

唔識湊又要黎side我錢

大宅

回覆:小mama 的帖子

呢d agent真係害人不淺

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:荃灣海X

我呢個湊唔掂,仲要要求我搵陪月黎幫佢手

珍珠宮

引用:我呢個湊唔掂,仲要要求我搵陪月黎幫佢手

我呢個湊唔掂,仲要要求我搵陪月黎幫佢手
咁請佢返黎做乜,黎嘆世界呀佢

伯爵府

畀面勳章

回覆:荃灣海X

我個前印又係尼間請。
明知來湊個1歲同nb.電話in時講哂。佢同意架。
來到1星期話唔做。我個時大緊肚成7個月。玩野。
最後nb4個月時放生自己。
懶到死。唔做野。不停找位睡。我出街個日。佢可以比2啖飯我女食。當餵完。比我忽然返家撞到正……
佢表妹個僱主好搞笑幫佢細佬撬我工人走。
我問工人個個太太知唔知我家有個1歲女?有個初生bb?
工人話知喎。仲要我工人即時辭工去佢到受訓。等到新visa到佢細佬可以即時有好工人用……香港某些人都一樣好黑心。
工人以為表妹住淺水灣豪宅。佢新僱主都係啦!點知唔係。原來住元朗村屋。笑話……
新僱主仲打來問我工人做成點。我送工人同新僱主一程。撬得人地工人走。仲好意思問工人做成點?我讚到個工人好到加零一。回報佢地睇得起我工人。

我個時要睇2個bb,餵人奶。要睇新屋裝修加準備搬屋。忙到死。工人唔好。都想住挨一年過左個艱難期。點知比香港僱主撬工人。最後工人話簽左。我要求佢好好地做埋最後一個月。我都叫做幫左佢。
個衰印完全最後日子唔做野。擺明唔做。我忍佢一星期最後要佢即走。好彩佢一早自己辭職唔做。寫左信比我。

個新僱主都係係海盈到簽返佢。海盈知道成件事。但照賺錢。

首頁

尾頁

跳至