婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

年半前我仔出世我想擺滿月或百日宴奶奶話唔搞 因為話佢既親戚唔鍾意bb 又話唔會出席 搞到我自己屋企人好唔開心 宜家姑仔生左bb 男家搞滿月唔請佢親戚 佢就自發搞滿月 我覺得好唔公平囉

大宅

回覆:michelle_chan 的帖子

下,當初佢唔搞,你女家想搞咪自己搞咯。佢對我冷淡時我對佢仲冷淡,唔出現唔比面佢

小肥楊    發表於 15-4-29 17:12

水晶宮

回覆:好不滿99 有關滿月-百日宴

佢唔搞咪女家自己搞囉 仲好啦!唔駛見99

男爵府

引用:下,當初佢唔搞,你女家想搞咪自己搞咯。佢

原帖由 姬絲丁Ding 於 15-04-28 發表
下,當初佢唔搞,你女家想搞咪自己搞咯。佢對我冷淡時我對佢仲冷淡,唔出現唔比面佢

...
好彩最後我自己搞左個百日party

侯爵府

我的育兒心得勳章

咁咪仲好,係我就拍手掌,女家自己擺親友又可以多時間見到bb!!最重要係唔洗見到d假人!!

伯爵府

回覆:好不滿99 有關滿月/百日宴

做人嘅嘢,過得人過得自己,你點對人時人地咪又點對返你,你99咪自己受返囉!

大宅

引用:Quote:原帖由 姬絲丁Ding 於 15-04-28 發表

原帖由 michelle_chan 於 15-04-28 發表
咁咪得囉
人地點對自己個女喺佢既事,唔夾無謂一齊搞

男爵府

引用:Quote:原帖由+姬絲丁Ding+於+15-04-28+發表

原帖由 michelle_chan 於 15-04-28 發表
自己搞咪仲好!

男爵府

引用:年半前我仔出世我想擺滿月或百日宴奶奶話唔

年半前我仔出世我想擺滿月或百日宴奶奶話唔搞 因為話佢既親戚唔鍾意bb 又話唔會出席 搞到我自己屋企人好唔 ...
吓,點解99話唔攪你就唔攪,你自己都有親戚朋友架,你c6都有朋友,99唔嚟冇所謂架

民房

年半前我仔出世我想擺滿月或百日宴奶奶話唔搞 因為話佢既親戚唔鍾意bb 又話唔會出席 搞到我自己屋企人好唔 ...
我個奶奶仲好笑啦!個孫滿月淨係話同埋我阿爸阿媽去屋企樓下d爛鬼菜館食飯就算,嬲到我阿媽話唔食,因為我阿媽心痛個外孫滿月,竟然食得咁寒酸,搵間好少少既餐廳都唔得!

男爵府

回覆:michelle_chan 的帖子

係,洗咩理佢。你話唔攪男家,咁我咪自己攪女家囉,個b我嘅,我鍾意攪場朋友百日宴都仲得

男爵府

引用:Quote:原帖由+michelle_chan+於+15-04-28+

原帖由 sammiuhon 於 15-04-29 發表
我個奶奶仲好笑啦!個孫滿月淨係話同埋我阿爸阿媽去屋企樓下d爛鬼菜館食飯就算,嬲到我阿媽話唔食,因為我 ...
其實佢唔搞 我話不如兩家人食餐飯算 奶奶都唔肯同我家人食 話係應酬喎

大宅

引用:Quote:原帖由+sammiuhon+於+15-04-29+發表

原帖由 michelle_chan 於 15-04-29 發表
其實佢唔搞 我話不如兩家人食餐飯算 奶奶都唔肯同我家人食 話係應酬喎

...
你奶奶有D心理不平行,自己個女生B就話搞,個新抱生B就連食餐飯都嫌多。超衰!佢可能避免你扮野,叻過佢個女。

My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

其實你個情況好多JM都夢寐以求架, 你同個仔淨係女家攪百日, 可以唔洗對住男家(關係良好者例外), 佢話唔想應酬, 咁你可以唔想應酬你姑仔嗰餐架嗎, 佢叫你去你咪直接學返佢咁講囉, 縮骨D講, 仲可以慳返人情添

洋房

你仔百日宴你攪咪得囉!佢啲親戚唔嚟咪唔預佢啫嘛!

翡翠宮

個仔你既你鐘意搞咪搞

大宅

sammiuhon 發表於 15-4-29 03:14
我個奶奶仲好笑啦!個孫滿月淨係話同埋我阿爸阿媽去屋企樓下d爛鬼菜館食飯就算,嬲到我阿媽話唔食,因為我 ...
關咩事, 食得寒酸咪自己同阿媽食過囉, 又唔係6299比錢.

大宅

michelle_chan 發表於 15-4-28 23:27
係囉, 完全唔駛理佢. 99話唔黎咪唔黎囉, 仲好自己攪.

男爵府

人生總會遇到好多唔公平既事,慢慢學習睇開d, 你自然會快樂好多。 因為即使今次滿月百日宴呢件事解決左,將來都一定會有其他相似既事情,改變自己既心態,自己既快樂唔係控制係其他人手上咁你先會得到內心既舒適。 唔學下,你只會耐唔耐上黎呻自己唔開心。 加油

男爵府

引用:其實你個情況好多JM都夢寐以求架,+你同個仔

原帖由 stitch2012 於 15-04-29 發表
其實你個情況好多JM都夢寐以求架, 你同個仔淨係女家攪百日, 可以唔洗對住男家(關係良好者例外), 佢話唔想應 ...
其實我同男家關係好嫁 只係咁奶奶唔好

首頁

尾頁

跳至