網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

我本身有個支付寶帳戶有錢未用架,但我開淘寶帳戶時自動幫我開多咗另一個支付寶帳戶,而且綁定咗,到我付款時想選擇有錢個支付寶帳戶又唔得,請問可以點樣先可以用到個有錢嘅支付寶帳戶付款呀

別墅

回覆:ravian 的帖子

上支付寶網頁,解除綁定,然後登出。
再登入之前舊有支付寶賬戶(有錢果個),再綁定淘寶賬戶。

大宅

引用:上支付寶網頁,解除綁定,然後登出。再登入

原帖由 axweki3332 於 15-05-09 發表
上支付寶網頁,解除綁定,然後登出。
再登入之前舊有支付寶賬戶(有錢果個),再綁定淘寶賬戶。
我試過啦,佢要我輸入個新email帳戶先可以解除,新輸入個email之後又係自動幫我新開咗一個支付寶帳戶

複式洋房

引用:我本身有個支付寶帳戶有錢未用架,但我開淘

原帖由 ravian 於 15-05-08 發表
我本身有個支付寶帳戶有錢未用架,但我開淘寶帳戶時自動幫我開多咗另一個支付寶帳戶,而且綁定咗,到我付款 ...
樓主你試下我的方法,首先開過支付宝新戶口,知料不要同之前一樣,然后將舊支付宝户口錢转帳去新户口,用手機

大宅

引用:Quote:原帖由+ravian+於+15-05-08+發表我本

原帖由 暄暄 於 15-05-09 發表
樓主你試下我的方法,首先開過支付宝新戶口,知料不要同之前一樣,然后將舊支付宝户口錢转帳去新户口,用手 ...
我係之前去7-11買果d支付寶點數,試過淘寶買咗嘢按第三方支付都唔得

別墅

回覆:ravian 的帖子

再簡單D,放棄現有淘寶戶口,開一個新淘寶戶口然後綁定舊有錢的支付寶賬戶。

複式洋房

引用:Quote:原帖由 暄暄 於 15-05-09 發表樓主你

原帖由 ravian 於 15-05-09 發表
我係之前去7-11買果d支付寶點數,試過淘寶買咗嘢按第三方支付都唔得
樓主(唔系叫第三方比錢),我意思系你將你舊户口D錢全部用手機支付宝app转晒落新户口,再用新户買(因為乱,必須新户口,入與舊知料户口資料唔同)希望幫到你

大宅

引用:再簡單D,放棄現有淘寶戶口,開一個新淘寶

再簡單D,放棄現有淘寶戶口,開一個新淘寶戶口然後綁定舊有錢的支付寶賬戶。

...
試咗啦,開新淘寶戶口時自動幫我開一個新的支付寶帳戶,自動綁定個淘寶戶口呀

大宅

引用:再簡單D,放棄現有淘寶戶口,開一個新淘寶

...
試咗啦,開新淘寶戶口時自動幫我開一個新的支付寶帳戶,自動綁定個淘寶戶口呀

大宅

引用:Quote:原帖由+ravian+於+15-05-09+發表我係

樓主(唔系叫第三方比錢),我意思系你將你舊户口D錢全部用手機支付宝app转晒落新户口,再用新户買(因為乱, ...
試過都唔得呀,因為舊支付寶戶口d錢係7-11買嘅支付寶點數,只限用於淘寶購物,唔可以轉帳或者其他用途

複式洋房

引用:Quote:原帖由 暄暄 於 15-05-09 發表樓主(

試過都唔得呀,因為舊支付寶戶口d錢係7-11買嘅支付寶點數,只限用於淘寶購物,唔可以轉帳或者其他用途

...
咁難搞呀,jm你去支付宝问客戶服務,可能佢幫到你

大宅

引用:Quote:原帖由+ravian+於+15-05-09+發表試過

咁難搞呀,jm你去支付宝问客戶服務,可能佢幫到你
Send email問咗啦,成個月都無覆我呀

複式洋房

引用:Quote:原帖由 暄暄 於 15-05-09 發表咁難搞

https://cshall.alipay.com/hall/index.htm

複式洋房

引用:Quote:原帖由 暄暄 於 15-05-09 發表咁難搞

在線問

複式洋房

引用:Quote:原帖由 ravian 於 15-05-09 發表Send

https://cshall.alipay.com/hall/index.htm
入去按在线客服問下,唔好mail佢,唔应你

大宅

引用:Quote:原帖由+ravian+於+15-05-09+發表Send

Thanks

首頁

尾頁

跳至