自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

下晝同個囡,c6去籃球場玩!玩完我就同個囡返屋企先,C6就係場邊跑步。當時有兩姐妹都係度玩緊個波,但唔係籃球!我行到半路,望左下返轉頭!咁岩見到個姐姐羅我地個球玩,我以爲C6知道,就無理繼續行返屋企!點知我行到半路,見到個姐姐羅住個籃球,同媽咪妹妹行返屋企個方向!我仔細望左一下,正正係我地個籃球。我就截住佢:“個籃球唔係你地個喔!你做乜羅返屋企啊?!“個姐姐即時呆左下,就掉左個球比我。好似好心虛,乜都冇講就走!個媽咪都係咁,一句對唔住都冇,頭都冇回直行!尼下,真係火了!擺明就係默認個囡D行為!

大宅

回覆:係咪唔應該鬧佢?!

咁佢知唔知係你c6先?佢地會唔會以為個波冇人呀?有時碌開左好遠,見附近冇人,咁可能以冇人咪攞。唔駛下下覺得人地係賊嘅。

別墅

當時籃球場仲有好多人係度投籃架!試問,冇人認唔係自己嘅就可以羅返屋企?

大宅

引用:咁佢知唔知係你c6先?佢地會唔會以為個波冇

原帖由 chinyuetbb 於 15-05-10 發表
咁佢知唔知係你c6先?佢地會唔會以為個波冇人呀?有時碌開左好遠,見附近冇人,咁可能以冇人咪攞。唔駛下下 ...
但我覺得以為個波冇主人就攞咗去都係唔啱, 個家長抱住呢個心態都唔啱, 應該教小朋友路不拾遺, 而唔係拾遺不報!
樓主做得啱喎!

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:ching1102 的帖子

比我會出聲

伯爵府

唔係自己的野都唔可以攞啦!唉!

伯爵府

咁佢知唔知係你c6先?佢地會唔會以為個波冇人呀?有時碌開左好遠,見附近冇人,咁可能以冇人咪攞。唔駛下下 ...
o下,教小朋友拾遺不報簡直o嘴

瑪瑙宮

引用:下晝同個囡,c6去籃球場玩!玩完我就同個囡

原帖由 ching1102 於 15-05-10 發表
下晝同個囡,c6去籃球場玩!玩完我就同個囡返屋企先,C6就係場邊跑步。當時有兩姐妹都係度玩緊個波,但唔係 ...
佢可能好心幫你攞返去嘛

別墅

咪係!其實惱爆係佢亞媽都係咁個樣!

別墅

引用:Quote:原帖由 ching1102 於 15-05-10 發表

原帖由 tkop 於 15-05-10 發表
佢可能好心幫你攞返去嘛
我地都唔識!如果真係咁,個姐姐完全有理講出來!個姐姐都應該有十一二歲了!

水晶宮

agree

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ching1102 發表於 15-5-10 21:15
下晝同個囡,c6去籃球場玩!玩完我就同個囡返屋企先,C6就係場邊跑步。當時有兩姐妹都係度玩緊個波,但唔係 ...

咁貪心架......
你攞返自己既野一啲都冇錯, 總之佢攞咗我啲野走就抵鬧.

男爵府

下,以為冇人就可以囉左當自己架喇

伯爵府

引用:當時籃球場仲有好多人係度投籃架!試問,冇

當時籃球場仲有好多人係度投籃架!試問,冇人認唔係自己嘅就可以羅返屋企?

...
個波冇腳唔會自己行去球場,佢喺得嗰到出現一定係有人帶佢去,就算佢放咗喺度一段時間唔代表可以隨便拎走。

別墅

引用:Quote:原帖由 ching1102 於 15-05-10 發表

原帖由 SullytheMonster 於 15-05-10 發表
個波冇腳唔會自己行去球場,佢喺得嗰到出現一定係有人帶佢去,就算佢放咗喺度一段時間唔代表可以隨便拎走。 ...
其實C6都有好大責任,冇睇好自己D野!但佢都唔係第一次打完球,再跑步!

大宅

引用:Quote:原帖由+chinyuetbb+於+15-05-10+發表

原帖由 darkforest 於 15-05-10 發表
但我覺得以為個波冇主人就攞咗去都係唔啱, 個家長抱住呢個心態都唔啱, 應該教小朋友路不拾遺, 而唔係拾 ...
X2

伯爵府

引用:Quote:原帖由+SullytheMonster+於+15-05-10

其實C6都有好大責任,冇睇好自己D野!但佢都唔係第一次打完球,再跑步!

...
Aiya 其實我係想回另一個jm

水晶宮

可能佢阿媽教開地上執到寶,問天問地攞唔到

伯爵府

但唔係自己嘅嘢都唔會攞啦,而且物主都可能會返轉頭拎

子爵府

畀面勳章

俾我一定好似樓主咁出聲,同埋下次再去,會攞埋個波走。

首頁

尾頁

跳至