心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

唔知點解我老公個人咁鍾意拖野做

呢兩日好鬼憎佢

一年前買左個掛牆鐘,掛了一個月掉了落來,之後我叫佢得閒掛返佢,但佢到依家都未掛 ( 因我依家有左8,9個月,我唔想爬高爬低), 每次追佢掛,佢就話一陣先,明天先等。。。。最後都係放响度冇整,上星期我問佢其實你係未好唔鍾意個鐘? 佢唔答我,又係果句,明天掛。

昨晚,我叫佢幫我“畢”雪糕食,因我好肚餓,又想食,點解我自己唔“畢”,係因為我依家大肚,我手腕受荷爾蒙影響,兩手手碗好多時旭動會痛,唔敢用力。點知佢又係得個拖字,又係:一陣先,一陣先。。。

叫左3次,我放棄,我最後衝左出廳發脾氣同佢講:算,我唔使你“畢”,等你我餓死,你千祈唔好依家先過來幫我整,我唔使你整,你唔整就以後唔好整。之後我一路就手力“畢”雪糕,一路諗起個鐘到依家仲未掛,慶起上來响佢面前拎住個鐘掉在响垃圾桶。

之後我成晚冇理佢,今日假期响屋企我都費事同佢多句。。。

其實佢好多野都咁,忍左佢好耐

大宅

回覆:我老公

應該好多男人都係咁,因為我老公都係,已經麻木。唔做就算。

男爵府

引用:應該好多男人都係咁,因為我老公都係,已經

原帖由 wongsauzyu 於 15-05-10 發表
應該好多男人都係咁,因為我老公都係,已經麻木。唔做就算。
我頭先食哂d雪糕,一啖都冇留俾佢

我特登拎一隻碗自己畢自己食

佢突然走來話幫我畢呀,我話唔使啦,我等緊佢溶

還有,昨晚我巳執好自己和佢果d冬季衫用大袋入住,并叫佢今日把呢d衫轉放入皮夾放回床下底(因想執個位放bb衫),佢昨晚話明天先嘛,但依家都未搞,都係果样,我真係大肚爬唔到入床下底推個夾出來或將d重野搬來搬去。

真係覺得佢好廢

大宅

回覆:meko2win 的帖子

唉、d衰男人一個樣。我宜家想生第二個小朋友我都驚,因為我已經領教過啦你唔好勞氣,小心身體

大宅

我個厠所都係,沖水時會漏水,老公熄左個制,冇得用,好彩我房有厠所,但係因為咁,佢可以再拖耐d先整,而家差不多冇用2,3個月了。。其他日常生活都係拖字決,有d我做到都唔救佢

男爵府

引用:我個厠所都係,沖水時會漏水,老公熄左個制

原帖由 tyn904 於 15-05-10 發表
我個厠所都係,沖水時會漏水,老公熄左個制,冇得用,好彩我房有厠所,但係因為咁,佢可以再拖耐d先整,而 ...
都唔知係未上一代d人重男輕女,咩家務都唔使個仔做,教到d仔咁廢

我老豆唔係咁

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

引用:唔知點解我老公個人咁鍾意拖野做呢兩日好鬼

原帖由 meko2win 於 15-05-10 發表
唔知點解我老公個人咁鍾意拖野做

呢兩日好鬼憎佢
哈哈,,,如果係我大住個肚,我會係佢面拎住個鍾,搭張凳仔,超級慢動作爬上去,掛個鍾比佢睇,斷估佢唔會要我親自爬上去掛

佢應該會 即刻
同我連爬帶滾掛好個鍾

男爵府

引用:Quote:原帖由 meko2win 於 15-05-10 發表唔

原帖由 momoakira 於 15-05-10 發表
哈哈,,,如果係我大住個肚,我會係佢面拎住個鍾,搭張凳仔,超級慢動作爬上去,掛個鍾比佢睇,斷估佢唔會 ...
其實本身我想架。。。果日我諗住响佢面前掛架啦,點知發現個鐘支針有問題,鬆左,佢見到話整到架,但佢又唔整,咁我唔識搞,未又放左响度囉

等我明天再買個新掛,頂佢個肺

男爵府

引用:我個厠所都係,沖水時會漏水,老公熄左個制

原帖由 tyn904 於 15-05-10 發表
我個厠所都係,沖水時會漏水,老公熄左個制,冇得用,好彩我房有厠所,但係因為咁,佢可以再拖耐d先整,而 ...
如果我早知佢係咁,我唔嫁

好q想爆粗

男爵府

引用:Quote:原帖由 tyn904 於 15-05-10 發表我個

原帖由 meko2win 於 15-05-10 發表
如果我早知佢係咁,我唔嫁

好q想爆粗
仲有,佢成日親我食飽飯摸我個肚,响度bb, bb

其實佢到底有冇常識,食飽左條腸消化緊d食物,你摸個肚我會唔舒服,我解釋左好多次,但佢晚晚食飽飯就想摸我個肚同bb玩。

我講又講過,惡又惡過,佢都係咁,都痴線架

珍珠宮

環保接龍勳章

我叫老公整廁所個抽氣扇,叫左大半年都未整,仲問返我有需要整咩,男人死症!

人生本是苦

男爵府

引用:我叫老公整廁所個抽氣扇,叫左大半年都未整

原帖由 KarenC 於 15-05-11 發表
我叫老公整廁所個抽氣扇,叫左大半年都未整,仲問返我有需要整咩,男人死症!

...
懶過隻鬼

家下我有賺錢返屋企架!

珍珠宮

靠男人呢d.真係激死自己!我好有衝動自己去學水電課程,以後自己整,又使叫呢個話要忙完先,

男爵府

引用:靠男人呢d.真係激死自己!我好有衝動自己去

原帖由 喜喜天使 於 15-05-11 發表
靠男人呢d.真係激死自己!我好有衝動自己去學水電課程,以後自己整,又使叫呢個話要忙完先,

...
如果我學埋,我怕會更加覺得佢廢

大宅

我果個都係咁,以前會好激氣,宜家睇開佐

男爵府

引用:我果個都係咁,以前會好激氣,宜家睇開佐

原帖由 llovehei 於 15-05-11 發表
我果個都係咁,以前會好激氣,宜家睇開佐
我知我未化
可能結婚唔耐。。。

或者我應該忍左佢,但我大肚,我希望佢體諒下我

禁止訪問

子爵府

回覆 meko2win 的帖子

如我老公係咁,叫幾10次都吾掛個鐘,我會係佢面前掉難個鐘,跟住掉埋個雪糕響地下等佢執

琥珀宮

男人係咁樣,漏氣

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

樓主希望你生B後你c6會變得有責任感d

首頁

尾頁

跳至