2015年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

上星期五見紅,入威院急症。當日急症室都幾忙,等咗好耐。見到醫生,照肚皮,佢話睇唔清楚,再照陰超,佢話佢睇唔到心跳。我話早兩個星期照過都有,佢就話都唔係冇嘢 move, 但同週圍既 movement 好似佢分唔到,估計係流產,叫我留意會唔會流咗d似豬肉牛肉既嘢。再轉介我去婦科。
今日我去仁安再睇,醫生話bb好健康心跳也好清楚。
真係俾個急症科醫生嚇死

大宅

我想問下見紅個份量是?我今日去完PP後張紙巾有小小淡血,算唔算見紅?駛唔駛入院?但無痛

洋房

引用:上星期五見紅,入威院急症。當日急症室都幾

原帖由 mukyin 於 15-05-18 發表
上星期五見紅,入威院急症。當日急症室都幾忙,等咗好耐。見到醫生,照肚皮,佢話睇唔清楚,再照陰超,佢話 ...
我之前都係流啡&血去左qe急症,個醫生又係話照左好耐都照唔到,話應該無左,叫我地有心理準備,仲入埋院,之后去私家照話穩定,而家bb好地地~好彩有去私家double check za~~

洋房

引用:我想問下見紅個份量是?我今日去完PP後張紙

原帖由 connie001 於 15-05-18 發表
我想問下見紅個份量是?我今日去完PP後張紙巾有小小淡血,算唔算見紅?駛唔駛入院?但無痛 ...
少少啡政府唔會理的,剩係叫你返屋企觀察,同你講唔係好似m come 咁or 有肉塊,就唔使返去睇住,因為佢地幫唔到你。如果真係好擔心,去私家打安胎針,然後係屋企訓一兩日床,會好d的。

大宅

雖然只係小小啡, 但我尋日入左院, 原本可以在醫院待產, 不過經過一晚既煎熬, 隔尼床成晚叫痛, 對面床又大鼻寒, 所以今朝問醫生我可唔可以出院, 醫生話因為我只係見小小紅, 又未陣痛, 所以俾我走, 叫我一痛就即係入院。

洋房

我啱啱星期六晚去完廁所有少少見紅
星期日傻傻哋走咗去法國,點知佢哋嗰日冇得照超聲波,所以最後走咗去廣華醫院。
去到急症室個醫生照到有閃閃,佢仲開埋聲俾我聽添!
之後再做陰道檢查,一除內褲就見到又流啡。檢查後醫生話有一粒瘜肉。
最後都冇再做啲乜嘢佢就寫左一個星期假紙比我,同埋寫轉介信叫我遲d去婦產科檢查處理。
第二日星期一原本諗住睇定啲係屋企休息下,諗住星期三先見我私家個婦科,點知轉個頭又見啡又有少少紅,所以就即刻趕去私家個診所。
去到醫生話BB看來ok,我仲見佢郁手郁腳好活躍。10week 咁都即刻放心啲。
之後個婦科醫生三兩下手勢就將粒瘜肉割咗出嚟,粒野有粒豆咁大,仲要有一部份已經變咗黑色。佢話好多孕婦都會有瘜肉,我流紅流啡都可能同佢有關。割左佢之後可能嚟緊兩日都會有少少見紅,叫我返屋企休息下應該冇乜問題唔使擔心。
我尋日仲有少少啡,今日星期三就繼續有待觀察。
希望上天保佑,hope for the best!!!

首頁

尾頁

跳至