心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我有一对双胞胎,六個月大,在職媽媽,做了人媽媽,先發觉自己不系好熱爱小孩,反而好渴望有事業,反工不会掛住寶寶……我見好多jm都話想多d時間陪BB,我就只系想星期六日先陪佢,平時拎晒d時間來做自己野……又不会觉得有宝宝是很幸福的事,我是誰很奇怪,有無jm可以分享一下牙?

大宅

引用:我有一对双胞胎,六個月大,在職媽媽,做了

原帖由 susanneko 於 15-05-20 發表
我有一对双胞胎,六個月大,在職媽媽,做了人媽媽,先發觉自己不系好熱爱小孩,反而好渴望有事業,反工不会 ...
一d都唔怪,比d心機做野揾多d錢養仔

複式洋房

回覆:不喜愛小孩子?

多謝jm鼓勵,我以前工作hea hea 的,結婚生子才發現,老公仔女都不能给我安全感,唯有在人生路上,不斷進步,完善自己,提升自我價值,累積財富,才是走向幸福之路。

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

可能你生雙胞胎,令你透不到氣,一個b已經令人很累,加油...

別墅

事業不是一生一世,沒感情;家庭是永遠相隨,有心靈,有喜有悲交織出來的一份情懷。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

咁咪去搏殺事業囉,反正你唔鍾意小朋友,迫住響屋企對住佢地盞辛苦。不過諗清楚責任問題,唔鍾意細路仔係一回事,抽唔抽時間去教小朋友係另一回事。

Bonbonho    發表於 15-7-27 02:18

大宅

引用:多謝jm鼓勵,我以前工作hea+hea+的,結婚生

原帖由 susanneko 於 15-05-21 發表
多謝jm鼓勵,我以前工作hea hea 的,結婚生子才發現,老公仔女都不能给我安全感,唯有在人生路上,不斷進步 ...
我同你有同感,想事業上再上,始終身邊另一半俾唔到安穩我,咩都要靠自己

複式洋房

BB七个月大了,我心態变了,BB不再只吃拉睡,BB已懂得表達对父母的愛的強烈需求,雖然已請了二位姐姐日夜照顧,但孩子是渴望父母的关注和愛,原來父母角色在孩子心中,那麼重要,七个月已很明顯!

首頁

尾頁

跳至