想生BB

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

Mochamiu 發表於 15-5-25 11:29
回覆 小Sin子 的帖子

我地係同路人, 我小x 4次, 其中1次化學, 1 次23週流產, 同你一樣, 經歷過跑步游水做g ...

Mochamiu ,

恭喜你!我相信你完全明白我感受同經歷,我地宜家抱住 bb , 果份特有的喜悅同滿足 , 係普通媽媽的十倍呀 !! 我地會更加珍惜 bb . 大家一齊加油啊 ~!

大宅

回覆:( 超長 ) 只想鼓勵多次小產的姊妹 , 我終於撐過去了 !

好厲害啊,見到你嘅故事,突然覺得自己微不足道⋯
雖然今朝突然體溫下跌(7週),好驚,但睇完你講嘅野,覺得自己真係唔可以放棄!

大宅

回覆:小Sin子 的帖子

謝謝分享令多d jm有正能量! 你真係好勇敢好堅强! 祝小朋友快高長大, 一家平安快樂!

子爵府

引用:小時候從來沒有想像過自己將來會有 5 次懷

原帖由 小Sin子 於 15-05-24 發表

小時候從來沒有想像過自己將來會有 5 次懷孕經驗. 多次小產 ...
我都
一次化學,
一次7w無長胎自然流x
然後生了仔仔
而家9w了,胎細心跳弱,又準備小x了

成日內心問自己,點解,點解

別墅

回覆:( 超長 ) 只想鼓勵多次小產的姊妹 , 我終於撐過去了 !

實在係上天既恩典,你真係好叻,我自己岩岩發現空心胎,做左吸宮,心情都係好難過,會覺得係咪自己做錯左!

珍珠宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

看到我也眼濕濕,我曾經兩次小產,現在仔仔歲幾,偶然想起小產的事都會心酸一酸。

別墅

你真係好勇敢。我上年都化學過,不過到而家都仲未再有,都好心灰,睇到你呢個post對我黎講真係好大鼓舞。

大宅

恭喜,妳一定是個好媽媽

複式洋房

你好勇敢呀 我睇到喊 你係一個好偉大既媽咪

大宅

看哭了。我也是小產一年了
正努力再追中
排卵藥已加重劑量還是沒反應
下一步都不知該怎做

大宅

引用:小時候從來沒有想像過自己將來會有 5 次懷

原帖由 小Sin子 於 15-05-24 發表

小時候從來沒有想像過自己將來會有 5 次懷孕經驗. 多次小產 ...
小sin子,好記得你之前係我小產時比左好多鼓勵說話我,話咁快就黎半年,我以為自己放低左,但原來跟本未,當聽到我身邊既人有左,我就不停咁勾起呢個傷心事,個心即時沈落谷底 眼淚鼻水不受控咁流出黎,小產後keep住個個星期睇中醫,自問都已經好努力,因為嚴重多囊,到而家六個月只係黎左兩次m,究竟幾時先可以正常返?有時會諗點解個天咁唔公平,有啲人唔想生,偏偏咁易有,有正常既身體,而我,咁想生bb,就偏偏有衣個病,究竟我個小寶寶幾時先可以返黎。。。。我都知心情會有影響,但我發現我真係未完全放低。。。。相比起你,真係好佩服你既堅持

大宅

我都小產過3次,本來想放棄見到你鼓勵我會堅持再試

複式洋房

Thanks for your sharing!

民房

一路睇我不禁流淚,你真係真係好勇敢!
【除了傷心之外 , 還多了一份自卑. 開始對自己充滿懷疑 , 沒有自信心. 為什麼別人不會這樣 ? 難道我是怪人 ? 我身體差得這麼緊要?】呢半年我成日都仲有咁諗!最近想再嘗試所以去做婦檢點知發現另一問題要做手術,已經令我感到好灰心和有點卻步,唔通係上天暗示我不要白廢心機?!Anyways,真心替你們高興希望仔女平安健康!

大宅

回覆 小Sin子 的帖子

你好勇敢呀!我都係有一個bb,想生第二胎時小x,現在還在調理康復中,有時諗番起那次經歷,都仍然好傷心。如果我是你,已有一個bb,可能已經放棄了…

大宅

sukikorea 發表於 15-5-26 01:50
一路睇我不禁流淚,你真係真係好勇敢!
【除了傷心之外 , 還多了一份自卑. 開始對自己充滿懷疑 , 沒有自信 ...

Same !

小X2次後成日都會咁諗

望到其他大肚婆又諗我"本來"個肚都咁大

見到人地D BB, 又會諗我"本來"個B出世都係咁可愛

想要生B, 但又怕再一次失敗, 心情好矛盾, 直頭覺得自己有少少抑鬱添

複式洋房

睇到眼濕濕,好欣賞你份堅持,希望你們一家人永遠幸福快樂!

別墅

很勇敢很偉大,希望两位小朋友健康成長

禁止訪問

別墅

祝福你一家四口開心快樂,bb快高長大

首頁
12345...10

尾頁

跳至