論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題要返菲律賓,但我個女就無人湊,即家無寧日,要打鑼揾人。

之前佢喺台灣斷左2次約至來港,都知唔係好野,佢黎到HK,仲自爆自己在台灣臨走去政府告前僱主,真係計時炸彈。 但之前心諗有熟人介紹,當時又等人用,与其喺唔熟外面D agent塭人,不如試吓熟人介紹,可能唔係咁差,但係果D斷開約嘅工人,真係無乜義氣,就算你点對讵好都無用,平時食buffet又帶埋佢去,都多謝無句。 平時出亍去玩又帶埋佢去,係果時就笑騎騎,一要返屋企做野就開始黑面。 個人又現實,一多野做即黑面,其實只係叫佢晏晝煮多個麵,因平時返左工無人在家,我一放多日假,叫佢煮個麵就唔鍾意,真係無野好講。

佢成37歲,因之前揾99train佢,搞到反曬面,99直情話讵晤係黎做野,唔願學,做左好似無做,話讵一心來港搵人養,多過似來打工。 之後返我家,巳怕讵一辛苦就叫唔做,巳盡量減省功夫,又比佢訓晏教,因平時我返工後,只有工人對住個3歲女,希望佢會教下詎,對佢好D,所以希望佢好時就大家好,但都係要斷我約,令我突然要去搵工人,真係好煩。

之前明知佢斷開人斷,巳怕左詎,已經出左offer, 如果完倒個約,會有小小獎金。仲要求佢比兩個月通知期我,詎昨晚同我講明知我會無人幫忙,和晤講出來嘅主因係佢無錢,至比一個月通知期我,七情上面,同佢剛來香港話前僱主無飽飯佢食一樣,個死樣好慘咁!

最頂氣係我3歲女今日返左學,我用cam 睇吓聽吓屋企環境,竟然喺度聽歌,咁更清楚佢果個係大話,又話怕個仔面對比人告,可能會自杀。
好想吐下苦水咯!戰戰兢兢咁用左15個月

男爵府

回覆:個賓話個仔強姦左個女仔,E加比人告,要斷約返去

唉,斷約真係無好野

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

philippine 女人多, 男人少, D bun婆, 幾個女人share 1個男人, D 女人送上門, bun佬嫖唔使錢架.

強姦人? 女人除定衫. 想轉工就真.

複式洋房

我個賓話個女比人強姦,個女得10歲,明知佢係講大話,我咪同佢斷約............

子爵府

咁麻煩既人 早走早著

別墅

岩, 早走早著. 揾99睇住先. 總會找到合適的.

大宅

回覆:lily-of-valley 的帖子

我明知都係忍唔倒踢爆讵架,但死口唔認,我話比你放假返去睇下佢先,佢話唔知過程幾耐,幾時返唔知。我D火就擁上黎,廢事同佢倾,因明知係大話。

其實我第一句就同佢講,我話你一入我屋巳同你講,如你要斷約,唔該你比2個月通知我,因我知有E1日,因我覺得E個人好難搞,好唔知足,我無理由請佢返來要成日tum佢架。

我心底好唔想同佢倾留多個月比我揾人,因明知佢玩野撓起我。 但事實係agent無人,唔覆我。 但到E一刻仲未問佢,因一返到屋企巳9pm,又要珍惜同個女一齊時間,又要食飯,對住佢巳食晤落,好晤想再講添!好無奈!

大宅

回覆:paypay111 的帖子

最慘99唔願湊呢!

大宅

引用:如題要返菲律賓,但我個女就無人湊,即家無

原帖由 Iceman00852 於 15-06-02 發表
如題要返菲律賓,但我個女就無人湊,即家無寧日,要打鑼揾人。

之前佢喺台灣斷左2次約至來港,都知唔係好 ...
最慘有個女喺佢手,又唔可以做得䀆,唔想比就佢機場詎,想cut 佢wifi

伯爵府

樓主忍耐力高,比我唔洗好耐就叮走佢

大宅

引用:樓主忍耐力高,比我唔洗好耐就叮走佢

原帖由 callmebabe 於 15-06-03 發表
樓主忍耐力高,比我唔洗好耐就叮走佢
我顧慮多,我唔想架

禁止訪問

男爵府

首頁

尾頁