想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我是在台灣翁翁度做IVF的. 本身卵少,如順利的話,應該下星期抽卵.(因我上個CYCLE打了幾日針都冇反應,結果STOP左療程) 翁翁話,如打針情況仍然唔理想,可能要儲卵,到某個數目先會一次過放胎.
但我參考"寶派"的FORUM,認為縱使得1-2粒,仍提議當月照放鮮胎.
請問各位JM可給予我少少意見嗎?

大宅

我覺得鮮同雪都有好有唔好,所以對於我呢D次次IVF都放得一次胎既人來講都幾尷尬。我2次IVF,一次雪一次鮮。雪胎BINGO, 但小X。鮮胎直頭失敗。我而家覺得PREFER放雪, 因為當你開針TAKE咁多DRUGS, 同CYCLE放我覺得個人好辛苦,子宮又無得休息。我放雪胎個次唔覺太辛苦,但雪胎有溶雪風險。醫生通常幫無乜胎用既人放鮮.......

大宅

所以我下次又少胎既話, 都唔知點好要再同醫生傾下,唔想放鮮呀

大宅

唉!以我情況,真係粒粒皆辛苦... 冇籌碼比自己冒險

大宅

引用:唉!以我情況,真係粒粒皆辛苦...+冇籌碼比自

原帖由 joii22 於 15-06-03 發表
唉!以我情況,真係粒粒皆辛苦... 冇籌碼比自己冒險
係㗎,但如果子宮未復原加上要不停用藥,同cycle放鮮都唔一定好

大宅

回覆 zitali8283 的帖子

多謝分享經驗
唯有睇吓醫生點講

大宅

引用:我是在台灣翁翁度做IVF的. 本身卵少,如順利

原帖由 joii22 於 15-06-03 發表
我是在台灣翁翁度做IVF的. 本身卵少,如順利的話,應該下星期抽卵.(因我上個CYCLE打了幾日針都冇反應,結果STO ...
我之前聽過醫生講過新鮮成功率高過雪胎但子宮經過取卵打針可能會影響成功率,放雪胎個子宮有得休息甘又會利著床,即係話新鮮或者雪胎都有利有幣,睇你點取捨

首頁

尾頁

跳至