自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

請問有冇jm試過道東玩獨木舟遊湖?可否分享下經驗?唔識游水,會危險嗎?

想係弟子屈附近join 個course. 獨木舟遊湖好似好吸引.

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

回覆:北海道道東: 獨木舟

去之前學識游水,同練下水,以後都有用,對自己係保障

子爵府

本身唔識遊水唔建議玩啦!

男爵府

冬日勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係咪指呢一種獨木舟?我上年在十勝玩過,有人教,有救生衣,9歲仔玩都冇問題。船身都算闊落,只要坐定定,身體不郁得大勁就可保持平衡。

男爵府

冬日勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:chan-loretta 的帖子

上圖佢地剛被推出湖面而未有準備,所以攞漿姿勢唔正確架

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

係呀,就係呢種。我見好似好寫意,風景又靚,想係屈斜路湖度玩。

你講開十勝,我想請問你有冇去過中札内美術村、花畑牧場?值得去嗎?

有冇其他道東景點推介?謝謝!

水晶宮

唔好意思,唔記得問: 唔係有教練一齊遊架咩?我見d相,教練坐船尾。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

ChloeMa 發表於 15-6-5 20:00
請問有冇jm試過道東玩獨木舟遊湖?可否分享下經驗?唔識游水,會危險嗎?

想係弟子屈附近join 個course. ...
我覺得玩任何水上活都要先學識游水, 咁係對別人對自己負責嘅表現.

係本港唔計"見錢開眼"果D, 你跟康文署玩至少要游到 50M,
同埋第一堂落水就教你出事後點應付.

出事後第一個可以幫到你嘅就係你自己啊 !

首頁

尾頁

跳至