心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

公司黎左個新同事,幾優默而且都識幾多野,又坐得近所以會同佢吹下水,開頭成班同事出去一齊食飯,都冇乜問題,但呢排成日話有呢野想傾下唔方便其他人係度,約我一齊食晏,去過一次但原來是廢話(講佢前度唔肯放手),基本意思就係想我扮女友,之後成日whatapp我講埋d曖昧說話,一場同事我唔想搞得太麻煩,有冇簡單直接好方法拒絕佢再煩?謝謝

男爵府

回覆:如果公司新同事,明知你結左婚都意圖親近

唔好理佢咪得囉,唔聽電話唔同佢食飯,唔好比機會佢,等佢覺得冇位入

水晶宮

直接拒絶怕什麼,最怕他是出來搵快餐的人,小心

告訴他我家啊娜答是個呷醋狂,別whatapp和電話你,
要扮他女朋友唔好意思,幫唔到佢。

複式洋房

因為我公司好難先請到個做得下野0既人,唔想搞到咁麻煩,甚至佢走因為又要我做晒,用c6做擋箭牌係冇用,有用已經唔會搞我啦,而且佢係公司煩我多

別墅

dollcheung 發表於 15-6-6 01:58
公司黎左個新同事,幾優默而且都識幾多野,又坐得近所以會同佢吹下水,開頭成班同事出去一齊食飯,都冇乜問題, ...
睇你自已點睇啫,如果你自已意志堅定,任何人都無法入位啦,你為這事發post,好明顯你自己都有意啦,否則,都不當一回什麼事啦,你控制唔到人,只可控制自已囉

複式洋房

肥花 發表於 15-6-6 10:48
睇你自已點睇啫,如果你自已意志堅定,任何人都無法入位啦,你為這事發post,好明顯你自己都有意啦,否則,都不當 ...
完全冇意,係覺得煩,煩得黎又唔想直接就打佢兩巴,想留少少餘地俾佢,等佢唔好唔做唔係我又日日ot到11點幾

別墅

dollcheung 發表於 15-6-6 10:34
因為我公司好難先請到個做得下野0既人,唔想搞到咁麻煩,甚至佢走因為又要我做晒,用c6做擋箭牌係冇用,有用已 ...

嘩,乜你講到好似人地"行住你條頸"搞你咁?你自已唔可以控制自己架咩?其實會唔會你自已有signal比人,個男人先放膽啫,正所謂"姣婆巧遇脂粉客"先會發生啫

別墅

dollcheung 發表於 15-6-6 10:51
完全冇意,係覺得煩,煩得黎又唔想直接就打佢兩巴,想留少少餘地俾佢,等佢唔好唔做唔係我又日日ot到11點幾 ...
唔好自己厄自己啦,呢D野,我挑通眼眉啦

複式洋房

肥花 發表於 15-6-6 10:54
唔好自己厄自己啦,呢D野,我挑通眼眉啦
照閣下形容簡直淫婦滿天下,同你唔0岩頻率,為免嘈交,請你唔好再回我,多謝

大宅

你可以開口埋口都話,我老公乜,我老公物,懶痴心咁,曲線拒絕佢嘅好意。

別墅

[email protected] 發表於 15-6-6 11:05
你可以開口埋口都話,我老公乜,我老公物,懶痴心咁,曲線拒絕佢嘅好意。

...

哂氣,佢自己根本就春心盪,否則根本唔當一回事,更加唔會專登開POST,亦有可能話比人知佢自己未結婚,如果佢意志堅定,人地根本無法入位,佢自己都意亂情迷啦

複式洋房

[email protected] 發表於 15-6-6 11:05

...
其實我已經做緊,不過條友真係好煩,講講公事都變左約我,呢排都盡可能叫老公接我收工,我有直接同佢講唔好再約我單獨食飯,我唔鍾意我老公都唔鍾意,我只想同你講公事,你d私事我唔想知,但冇效果

別墅

dollcheung 發表於 15-6-6 11:04
照閣下形容簡直淫婦滿天下,同你唔0岩頻率,為免嘈交,請你唔好再回我,多謝

係呀,我只知道脂粉客只會遇着姣婆先有機會發功囉

水晶宮

dollcheung 發表於 15-6-6 11:18
其實我已經做緊,不過條友真係好煩,講講公事都變左約我,呢排都盡可能叫老公接我收工,我有直接同佢講唔好再約 ...
除左公事一概不回應亦無反應當聽唔到, 無視佢當佢透明
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

複式洋房

佢就係好似那位咁,點趕都唔走,你講乜都當聽唔到睇唔到煩到死,上網可以當D煩人透明,但條煩佬局住見到局住有公司野一定要同佢傾,你唔彩佢都繼續講,真係想車巴佢

別墅

哈,佢講到個男人好似用槍指住佢,要佢同佢通姦咁,笑左

珍珠宮

如果你出左招佢都煩住你,咁你要小心佢係咪心理有問題

大宅

唔係講笑,我朋友遇過D不太正常的男人,妳點攪佢都充滿幻想,以為妳以退為進,以為妳公主病咁,以因當初做朋友心態食飯咋.... 妳都係叫老公日日接放工,同d女同事食lunch, 等佢死心啦!就算死心,佢可能都幻想妳飛佢,妳要明白,「有d人」思想同我們不同,不用理會,回都不用回!明啦!

複式洋房

甘就干脆吾理佢、佢讲公事先回应佢、讲其他野你就当听吾到、吾好理佢。咪时日后会更烦。

子爵府

應該直接拒絶扮他的女朋友

首頁

尾頁

跳至