懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

依家每朝瞓醒起身就抽筋,超痛,好辛苦,雖然持續五耐,但個種感覺好像斷腳筋咁既feel 每朝庝到大叫,搞到老公都醒埋。。。每日一次抽筋真係好攞命,你們平時有冇抽筋?係咪我五夠鈣?

大宅

引用:依家每朝瞓醒起身就抽筋,超痛,好辛苦,雖

原帖由 chloe_chloe0123 於 15-06-13 發表
依家每朝瞓醒起身就抽筋,超痛,好辛苦,雖然持續五耐,但個種感覺好像斷腳筋咁既feel 每朝庝到大叫,搞到 ...
你有冇食香蕉呀?聽講香蕉嘅鉀可預防抽筋,我34week都冇抽過筋,不過唔好食太多因為好高糖分

別墅

原帖由 chloe_chloe0123 於 15-06-13 發表
依家每朝瞓醒起身就抽筋,超痛,好辛苦,雖然持續五耐,但個種感覺好像斷腳筋咁既feel 每朝庝到大叫,搞到 ...
我有抽筋呀 26weeks 開始 可能我工作是需要企的 片,按摩,每晚浸腳都有,係訓前拉拉筋減少咗次數

別墅

回覆:immatstar 的帖子

冇食牙,我現在23周,我食下先,我又五想食鈣片 ,已經食materna 搞到少左便便 ,就算我日日有得去,竟然都有感痣倉,食埋鈣片更怕便便都冇埋。。

別墅

回覆:Mandychan910 的帖子

都試下拉筋同浸腳先,冇諗過23w咁快就咁

大宅

回覆 chloe_chloe0123 的帖子

我最近雙腳都有時會抽筋~~不過都係半夜~如果太痛自己舒緩唔到就會叫醒我老公幫我拉筋~

別墅

回覆:$2yeeman 的帖子

叫老公幫手 真係庝少好多 庝既時間縮短左

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

回覆:每朝瞓醒起身就抽筋,超痛。。。

我食香蕉嗰排就唔抽,最近因糖尿唔敢多食,又再抽返

大宅

盡量唔好伸懶腰。。。一定抽。。!

複式洋房

引用:盡量唔好伸懶腰。。。一定抽。。!

原帖由 $2yeeman 於 15-06-13 發表
盡量唔好伸懶腰。。。一定抽。。!
有陣時唔記得,一伸懶腰,即抽!

大宅

係噃!仲懶腰原來係大肚婆禁忌~

男爵府

回覆:每朝瞓醒起身就抽筋,超痛。。。

我過時都試過吖,痛到連我99都跑咗嚟我間房,以為係乜事,話嚇到佢

男爵府

開心吸收勳章

一抽筋立即企落地下,好快唔痛

首頁

尾頁

跳至