自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我已同c6分居差不多2年,想自行到家事法庭搞單方離婚。想請問一下全程(由申請到正式判處離婚)是否不需要我c6出現也可以搞到?大約需要多少錢及約需要幾耐時間才出正式離到婚?請有此經驗人士幫助。感激。

男爵府

推。。。。。

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:(有疑問)曾申請單方離婚人仕請進

千幾,快則半年,慢則唔知幾多年,睇下對方同唔同意同有冇野爭。

男爵府

回覆 seaman1982 的帖子

唔知幾多年?我同佢無任何野爭。無小朋友無共同資產物業等等。。。。。過程中咁請問我c6是否可以不用出現?謝謝

伯爵府

畀面勳章

回覆:(有疑問)曾申請單方離婚人仕請進

你確份野要交俾佢架!仲要確保對方係不定收到之類,我果陣搞除左上庭果日都無見過佢,搞左大半年,但我果陣有申請法援

男爵府

回覆 moniqueee 的帖子

謝!咁即係全個過程佢只係出現一次就得?其實佢唔出現上庭得唔得?謝謝

伯爵府

畀面勳章

引用:回覆 moniqueee 的帖子謝!咁即係全個過程

原帖由 omax 於 15-06-13 發表

謝!咁即係全個過程佢只係出現一次就得?其實佢唔出現上庭得唔得?謝謝 ...
呢個唔知呀真係,不過即使上庭,其實你都只係同法官對答,唔洗同對方講任何野

男爵府

好。謝謝!

大宅

回覆:omax 的帖子

你好,我也正在同c6 分居中,未夠兩年,上星期去家事法庭查詢了,因為我未夠兩年所以還是很麻煩的,如需要對方同意,不能單方面申請!唉!
但原來分居兩年,這個日期不是我們訂的,我意思是說如果對方玩嘢,我哋就要去見法官, even過了兩年,對方也可以玩野,說未夠!唉!我在大海茫茫中
我也準備去搵律師資訊,我們可以溝通交流一下!

首頁

尾頁

跳至