自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

小朋友細個時幫佢買保險,只買人壽,沒有買醫療,你有無識呢啲人?係唔係好多人都會咁買?

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:小朋友細個時幫佢買保險,只買人壽,沒有買

琥珀宮

回覆:JKLHAPPY 的帖子

咩都冇買

大宅

回覆 talkative 的帖子

係囉,我正正識得一個爸爸幫小朋友買人壽唔買醫療!而家個小朋友出事,想話睇下有無得搵保險幫下手,個爸爸先話無買醫療,只買左人壽,仲話如果死左先得3-4萬蚊!但小朋友只係17歲!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

引用:Quote:原帖由 JKLHAPPY 於 15-06-14 發表小

原帖由 talkative 於 15-06-14 發表
小朋友應該調返轉,買醫療唔買人壽

我仔女咩都買齊,連門診都有。
咁咪好貴?

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+talkative+於+15-06-14+發表

水晶宮

回覆:買保險??

危疾,門診,醫療都有買

男爵府

買住院

侯爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

引用:危疾,門診,醫療都有買

原帖由 diong 於 15-06-14 發表
危疾,門診,醫療都有買
邊間呢?

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

我前弟婦係做保險,所以亞囡和我都有買住院,危疾,人壽,係無買門診~~
c6公司有包埋家屬醫療(住院和門診),子女到咗YR18就唔包~~~~

我囡出世無幾耐就買佢買保險,唔係買好貴,只係買基本野,C6公司O既保險仲好過我自己買O個份~~~

別墅

小朋友六歲前好多機會入院,特別返學后,入私家最低限度每次$20000。入政府同私家分別不用我講,應該要買醫療,醫療保有兩種:
1)等同租樓的醫,有供就保,無供唔保,每年加價,六歲內比7歲后貴,但都是$350月。

2)等同買樓,月供約$500,供15年不用供,內有50萬醫療費用你用,同公司對數,沒有用過保費連利息退保時還給你

*我是死保險妹,但不是想selling.希望幫到你

大宅

幫仔女買人壽的人係咩心態?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:咩都冇買

原帖由 mandy952 於 15-06-14 發表
咩都冇買
x 2

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

引用:咩都冇買

原帖由 mandy952 於 15-06-14 發表
咩都冇買

別墅

引用:幫仔女買人壽的人係咩心態?

原帖由 cheunghos 於 15-06-14 發表
幫仔女買人壽的人係咩心態?
人壽通常有埋儲蓄,通常都是想幫她們儲錢。唔通想佢地死咩😓

大宅

出世幫兩兄弟各買咗儲蓄人壽,無醫療。
而家搵緊邊個plan好,各JM有咩提議

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

引用:Quote:cheunghos+發表於+15-6-14+17:53+幫

原帖由 yericy 於 15-06-14 發表
萬一有事唔會蝕本囉
廣告都有話一個細路要4百萬成本啦
好痴線,人無咗幾多錢都補唔返啦

首頁

尾頁

跳至